17 лип. 2014 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

37

0

Як Вінницька облрада «бореться» за виживання

Як Вінницька облрада «бореться» за виживання

 Конфлікт між представницькою (облрада) та виконавчою (ОДА) владою на Вінниччині став цілком очевидний. Зберегти свої позиції намагається найближче оточення голови ради Сергія Свитка


Як Вінницька облрада «бореться» за виживання

 Конфлікт між представницькою (облрада) та виконавчою (ОДА) владою на Вінниччині став цілком очевидний. Зберегти свої позиції намагається найближче оточення голови ради Сергія Свитка.

На останній сесії Вінницької обласної Ради (яку так і не відкрили), голова ради Сергій Свитко та його найближче оточення намагалися будь-що захистити інтереси заступниці голови Наталі Солейко та голови фракції «Батьківщина» Людмили Щербаківської.

Над першою нависла загроза скорочення її посади (вимога скоротити посади голів обласних рад з 3 до 1 виходить з КМУ). Над другою – численні скандали щодо діяльності партії і фракції «Батьківщина», яку Щербаківська очолює.

Щоб зберегти хоч якийсь вплив цих людей на політику в області, Свитко та команда його службовців (яку теж вимагає скоротити Кабмін) придумали старий, як світ хід: винести на сесію якомога більше питань, які мають соціальну направленість, і які можна ухвалити, але не вирішити. Бо коштів на це немає. Так от, прикриваючись соціальними питаннями, команда Свитка починає інформаційний тиск на опонентів. У хід пішли як безпідставні прямі звинувачення,тони провокативних листівок, які розповсюджували діти ! і розкидувались в громадському транспорті та спекуляції на самій сесії, які озвучували активісти, бажаючі на майбутніх виборах будь-що стати депутатами.

Тобто знаходять засоби щантажу, для «крайніх» крайніми виявилися майже 100 депутатів та… голова ОДА Анатолій Олійник. До речі, він зовсім не впливає на роботу представницького органу, і не є навіть депутатом.

Ось які «аргументи» наводять службовці обласної ради і Сергій Свитко щодо того, що скорочувати апарат ради не треба.

Мовляв, область з бюджету зекономила 2 мільйона гривень за рахунок різноманітних «точкових» скорочень видатків на утримання апарату. Тож, мовляв, і скорочувати нікого не треба.

Це означає, що чинячи спротив проти скорочення апарату, чиновники ради хочуть зберегти власні посади, а скорочення фінансування ставиться в ручний режим: сьогодні зекономили на утримані апарату, а завтра ці видатки збільшимо…

Ще одна маніпуляція: прес-секретар Свитка Володимир Барцьось оприлюднив «власне бачення» того, чому сесія не відбулася:

«У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ ХОЧУТЬ ПЕРЕФОРМАТУВАТИ НАРОДНИЙ ОРГАН САМОВРЯДУВАННЯ ПІД СЕБЕ», - такий заголовок його посту в соцмережі Фейсбук.

Але те, чи відбудеться «переформатування» залежить виключно від волі більшості в облраді. А у Свитка і його команди її немає. Є лиш 36 депутатів. Це навіть менше, ніж вся фракція «Батьківщини», яку представляють Свитко, Солейко і Щербаківська.

Далі Барцьось публікує список депутатів, які не зареєструвалися на сесію. І тут теж маніпулює. Замість того, щоб домовитися з депутатами які не входили ніколи до ПР, і з колишніми регіоналами, що покинули фракцію під час Майдану, Барцьось шельмує майже сто депутатів. Не розбираючись – чому депутати не реєструвалися.

З таким підходом до справи, у Свитка не залишиться і 36 поки що вірних йому депутатів…

Отже, через бажання втриматись на посаді голови обласної ради та не дати скоротити видатки та посади апарату, Свитко і його соратники свідомо зривають розгляд важливих соціальних та бюджетних питань на сесії, а вину на це покладають на опонентів перекручуючи все з ніг на голову. Отака повага до людей та Майдану.

ВИННИЦА.info


0
0