28 листоп. 2014 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

31

0

Якою буде вінницька головна ялинка 2015 і у скільки обійдеться

Якою буде вінницька головна ялинка 2015 і у скільки обійдеться

 Цього року вона буде на чотири метри нижче, ніж зазвичай

 


Якою буде вінницька головна ялинка 2015 і у скільки обійдеться

Уже менше ніж за місяць, а саме 19 грудня, традиційно до святого Миколая, у Вінниці урочисто відкриють головну ялинку міста. Цього року вона буде на чотири метри нижче, ніж зазвичай і фактично зрівняється за висотою з київською

Ялинка сезону 2014-2015 років обійдеться Вінниці загалом у 860 тисяч гривень, це на сто тисяч дорожче, ніж торік. За рік, відповідно до нинішнього та минулорічного рішень виконкому міськради, найбільше подорожчали самі ялинки, їх підвезення, а також ілюмінація та її монтаж.

Головну ялинку міста прикрасять двома тисячами різноманітних іграшок. А ще ялинка-2015 буде на чотири метри нижчою, ніж раніше. Якщо останні кілька років її традиційний зріст складав 28 метрів, то тепер – 24 метри. До речі, такою ж буде у висоту і головна ялинка країни, яка цьогоріч розташується на Софіївській площі. Правда, київська красуня буде цільною, а на вінницьку – витратять 300 менших вічнозелених.

Головна стаття витрат у кошторисі на облаштування новорічної ялинки – самі ялинки. На їх придбання заплановано 110 тисяч гривень. Перевезення ялинок, іграшок та різних щитів обійдеться в 61 тисячу, монтаж святкової ілюмінації в парку – потягне у 77 тисяч, монтаж металевої конструкції новорічної ялинки обійдеться в 49 тисяч. Загалом усі роботи, пов’язані з монтажем ялинки, обійдуться в 652 тисячі, з демонтажем – 208 тисяч.

Відповідно до рішення виконкому, до 12 грудня усе місто має бути прикрашене новорічною ілюмінацією, а головна новорічна красуня міста має бути при всій красі до 17 грудня, відкриється вона традиційно – на святого Миколая, 19 грудня і простоїть до Водохреща, 19 січня 2015 року.

У цей час в центральному парку працюватиме Луна-парк, діятиме ярмарок та проходитимуть традиційні новорічні забави.

Крім центрального парку ще одним місцем народних гулянь має стати парк Дружби народів та площа перед мерією, де з 20 грудня працюватиме Новорічне містечко. Цьогоріч, як повідомили в департаменті культури міськради, на додачу до минулорічної резиденції Діда Мороза, планується додати ще й будиночок Снігуроньки та Баби Яги. Новорічне містечко діятиме до 14 січня.

Крім того, в планах фестиваль снігових скульптур – у Центральному парку (якщо погода не підкачає), привітання городян Снігурками та Дідами Морозами у трамваях та тролейбусах (30 грудня) та сінематограф Снігуроньки – у кінотеатрі “Родина”.

Якою буде вінницька головна ялинка 2015 і у скільки обійдеться

 

Якою буде вінницька головна ялинка 2015 і у скільки обійдеться - фото 2

20 хвилин


0
0