31 жовт. 2014 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

41

0

Яку їжу не варто їсти вінничанам під час застуди

Яку їжу не варто їсти вінничанам під час застуди

 У період хвороби краще відмовитися від шкідливої їжі


Яку їжу не варто їсти вінничанам під час застуди

Настала осінь – час застуди й нежиті. І хоча всі ми знаємо про природні засоби, які допомагають впоратися із застудою (наприклад, часник, корінь імбиру, рясне пиття, і так далі), також непогано знати, яких продуктів варто уникати під час боротьби з хворобою.

Усунувши ці продукти з меню, одночасно споживаючи їжу, що зміцнює імунітет, ви зможете одужати значно швидше і понизити тяжкість симптомів захворювання.

1. Алкоголь

Алкоголь послаблює імунну систему і викликає зневоднення організму. Обидва ці фактори можуть зробити застуду ще важчою. Якщо ви захворіли – відмовтеся від алкоголю, щоб ваше тіло підтримувало оптимальний водний баланс, а ваша імунна система працювала на повну потужність.

2. Молочні продукти

Молочні продукти можуть бути цілком прийнятні в невеликих кількостях, оскільки їх споживання може не викликати таких важких наслідків, як у випадку з іншими видами їжі. Молочні продукти можуть збільшувати вироблення слизу, а це та річ, яку ви б не хотіли мати в ще більшій кількості.

3. Соки

Якщо ви любите соки і готуєте власні свіжовичавлені фреші – пийте їх! Але відмовтеся під час хвороби від вживання звичайних магазинних соків. Адже вони наповнені цукром, а він може знизити здатність білих клітин крові протистояти хворобі. Будь-яка користь від вітаміну С анулюється цукром, що міститься всередині такого продукту.

4. Смажена їжа

Уникайте зайвого споживання жирів під час хвороби. Це відноситься, в першу чергу, до оброблених закусок і смаженої їжі. Багаті жирами продукти сприяють запальним процесам, а запалення призводить до зниження активності імунної системи.

5. Фастфуд й оброблені продукти

Коли ви хворі, вам слід утриматися від фастфуду. Фастфуд і велика частина оброблених продуктів мають нульову поживну цінність; тобто вони не дають вам практично нічого, що могло б підсилити вашу імунну систему і зміцнити ваше здоров'я.

Більшість цих продуктів не тільки робиться з генетично модифікованих компонентів, але вони також містять деяку кількість інгредієнтів, що пригнічують імунітет, наприклад, фруктозний кукурудзяний сироп, аспартам, штучні барвники, діметілполісілоксан та багато інших. От якби в таку їжу додавали натуральні харчові барвники, вона була б більш корисною.

Пийте чай, їжте суп, використовуйте такі приправи, як куркума, імбир, і часник, їжте мед, і ваше здоров'я поліпшиться природним шляхом. Найгірші симптоми застуди тривають лише кілька днів, якщо у вас високоефективна імунна система (підвищення імунітету народними засобами – запорука вашого здоров'я).

Сегодня


0
0