22 листоп. 2017 17:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

71

0

Японська компанія розмістить виробництво у Вінниці. Планують за рік створити 2 тисячі робочих місць

Японська компанія розмістить виробництво у Вінниці. Планують за рік створити 2 тисячі робочих місць

 Завод розмістять на вулиці Максима Шимка 


Японська корпорація Sumitomo має намір розмістити у Вінниці своє виробництво та створити робочі місця для менеджменту.

Про це в інтерв’ю газеті «Реал» повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

«На сьогоднішній день ми знаходимося на завершальній стадії переговорів з досить потужною японською компанією Sumitomo Corp. Вона для нас приваблива тим, що у Вінниці можна буде розмістити не тільки безпосередньо виробництво, а й перевести в місто топ-менеджмент, який відповідає за виробництва у всіх країнах СНД. Це дозволить створити значну кількість робочих місць для так званих «білих комірців». За рік корпорація планує створити до 2 тисяч робочих місць, а в майбутньому - до 4 тисяч», - повідомив Валерій Вікторович.

У Вінниці вироблятимуть запчастини до автомобілів.

«Це запчастини для компаній автопрому таких відомих брендів як Toyota, Honda, Mitsubishi, Mersedes-Benz і інші. З огляду на, що в Україні є дешева робоча сила, у нас вигідно випускати електрообладнання, крісла та інші деталі.

Вважаю за необхідне відзначити одну генетично закладену перевагу в нас, українців, вона всім кидається в очі - наші люди вміють дуже швидко навчатися. Це дозволяє в найкоротші терміни розбиратися з новим обладнанням і технологіями, і якісно з ними працювати», - зазначив голова ОДА.

Виробництво планують розмістити на Замості.

«На вулиці Шимко в колишньому індустріальному районі підібрані приміщення, а переговори вийшли на фінішну пряму. З представниками корпорації ми обговорили практично всі моменти», - повідомив В. Коровій.

Довідка.

Sumitomo Corporation одна за найбільших торгівельна компаній Японії, яка входить в холдинг Sumitomo Group. Всередині країни компанія веде діяльність через 26 представництв. Окрім Японії, Sumitomo має 120 представництв в 65 країнах світу. Компанія займається експортом та імпортом продукції, спільно з виробниками займаються розробкою продукції та інвестиціями в торгівлю і виробництво.

В 2019 році корпорація Sumitomo відзначатиме 100-річчя своєї діяльності.

Як повідомляла Вінниця.info, до кінця 2017 року в Немирові запрацює ще одна компанія з японськими інвестиціями - «Fujikura». Раніше голова Вінницької ОДА на зустрічі з послом Японії в Україні повідомляв про дві японські компанії, які планують зайти на Вінниччину.

 

Вінниця.info