27 лип. 2015 15:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

64

0

Яценюк наказав створити фіскальну службу по принципу поліції

Яценюк наказав створити фіскальну службу по принципу поліції

 На ДФС проведуть кадрові зміни


Яценюк наказав створити фіскальну службу по принципу поліції

 Єдино правильне рішення – це повне оновлення кадрового складу Державної фіскальної служби та Державної фінансової інспекції за таким самим принципом, як відбувався набір до нової патрульної служби Києва.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Мінфіну в понеділок, 27 липня – повідомляє прес-служба Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в Державній фіскальній службі та Державній фінансовій інспекції «дуже серйозно стоїть проблема кадрового оновлення»: «Є декілька варіантів. Перший – залишити все, як є. Це не працює. Другий – просто поміняти декілька людей. Так само не працює - це імітація. Третій варіант, який теж не працює, – математично скоротити на 20%».

Єдиний дієвий варіант, за його словами, «найбільш важкий, але найбільш ефективний» - «фактично створювати з нуля нову Державну фіскальну службу і Державну фінансову інспекцію, так само, як набиралася поліція в місті Києві».

«Ми раніше чи пізніше до цього дійдемо. Я вам пропоную дійти до цього раніше», - сказав Глава Уряду.

«Ви не переконаєте помінятися тих, які прожили в цій системі два десятки років. Вони можуть приховатися, поміняти посаду, але вони ментально не можуть помінятися. І нам треба прийняти дуже складне, але єдино правильне рішення - фактично повне, стовідсоткове оновлення всього кадрового складу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Зі старої системи до ДФІ та ДФС потраплять тільки ті, хто пройде тестування, «так само, як дехто в нову поліцію прийшов із правоохоронних органів, пройшовши всі етапи тестування і перевірки».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз у Державної фіскальної служби 58 тисяч працівників. У Державній фінансовій інспекції – ще п’ять тисяч: «Витрати на оплату праці неймовірні. Необхідно реально скоротити кількість, прибрати низку функцій, які вам не потрібні - запровадити електронні сервіси, зменшити звітність, змінити систему перевірок».

У цей же час, підкреслив Глава Уряду, фонд оплати праці необхідно залишити без змін: «Це підвищує мотивацію. Ми не будемо скорочувати кількість і скорочувати зарплату. Ні. Скоротили кількість – і збільшили заробітну платню».

Арсеній Яценюк звернувся до Голови ДФС: «Зробіть ставку на 10% людей, які наймуть ще таких же 10%, як вони. В яких буде інша зарплата, інша мотивація, інший соціальний пакет. І тоді в них буде інша відповідальність перед платником податків і перед країною».

«Збудували національну поліцію – тепер будемо будувати національну фіскальну службу. Досвід є», - додав Глава Уряду.

ВИННИЦА.info