17 квіт. 2014 14:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

66

0

Європарламент підтримав дії України на сході та підтвердив її право на самооборону

Європарламент підтримав дії України на сході та підтвердив її право на самооборону

Депутати Європарламенту застерегли Росію від повномасштабного військового вторгнення в Україну, а також засудили дестабілізацію та провокації у східних та південних регіонах України


Європарламент підтримав дії України на сході та підтвердив її право на самооборону

Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій висловлюється підтримка діям українського уряду в його діях з відновлення влади на сході України, де відбуваються сепаратистські заворушення.

Резолюція Європарламенту, ухвалена на сесії у Страсбурзі, має назву: ”Тиск Росії на країни ”Східного партнерства” і дестабілізація східної України”.

Резолюція також застерігає Росію проти вторгнення в Україну під приводом ескалації ситуації в східних регіонах.

”(Європарламент) висловлює свою повну підтримку і солідарність з урядом України, який прагне поновити владу в окупованих містах, вітає стриманість і неспішність, з якими український уряд дає раду на нинішній стадії кризи, і нагадує, що українська влада має повне право використати всі потрібні засоби, включно з правом на самооборону, що передбачено статтею 51 Статуту Об`єднаних Націй”, - йдеться у резолюції.

Депутати Європарламенту застерегли Росію від повномасштабного військового вторгнення в Україну, а також засудили дестабілізацію та провокації у східних та південних регіонах України.

Європарламент також засудив будь-яку підготовку до референдумів на сході і півдні України на кшталт того, який мав місце в Криму після окупації півострова Росією.

Євродепутати зауважили в резолюції, що проросійські сепаратисти на сході України озброєні, навчені і діють скоординовано на чолі з російськими спеціальними силами. Ці фактори не можуть бути використані, йдеться в резолюції, «в якості хибного приводу для російського військового втручання, зриву президентським виборів і запровадження федералізації для поділу України».

Європарламент також висловив рішучу підтримку суверенітету, територіальній цілісності та політичній незалежності всіх країн-членів ”Східного партнерства”.

Також Європарламент підтримав ідею дострокових парламентських виборів в Україні і в принципі привітав ініціативу виконувача обов`язки президента України Олександра Турчинова щодо можливого проведення референдуму щодо державного устрою України одночасно з президентськими виборами 25 травня.

УНІАН


0
0