31 жовт. 2014 17:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

19

0

Юрчишин увійде до майбутньої фракції «Блоку Порошенка»?

Юрчишин увійде до майбутньої фракції «Блоку Порошенка»?

 До майбутньої фракції партії “Блок Петра Порошенка” увійдуть 150 народних депутатів


Юрчишин увійде до майбутньої фракції «Блоку Порошенка»?

До майбутньої фракції партії “Блок Петра Порошенка” увійдуть 150 народних депутатів.

Про це повідомив на брифінгу лідер партії “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко.

Він наголосив: “Ми можемо з упевненістю констатувати, що «Блок Петра Порошенка» отримав перемогу на цих парламентських виборах”.

За словами Луценка, це буде найбільша фракція у парламенті, оскільки 64 майбутніх народних депутата пройшли за партійним списком, а також 70 кандидатів пройшли у мажоритарних округах, і вони були висунуті партією.

Як повідомив Луценко, ще 15 осіб написали заяви про те, що готові приєднатися до фракції, хоча вони на вибори йшли як самовисуванці. Серед них Луценко назвав, зокрема Бориса Філатова (Дніпропетровська область), Петра Юрчишина (Вінницька область), Сергія Мельника (міський голова Хмельницького).

Водночас на запитання журналістів він зазначив, що Олесь Довгий не буде прийнятий до фракції, а також на сьогодні не йдеться про вступ до фракції “братів Балогів”.

Луценко підкреслив, що найстаршим членом фракції буде Мустафа Джемілєв, якому 70 років, а наймолодшим - “депутат з міста Авдіївка Донецької області, якому 25 років, Єгор Фірсов”.

За словами Луценка, “у нас буде 15 жінок, що складає 13%”.

Він підкреслив, що найбільше представлена “в наших мажоритарних округах Дніпропетровська область - 7 депутатів, Вінницька та Київська області”.

Як наголосив Луценко, у багатомандатному виборчому окрузі партія отримала перемогу у Вінницькій, Закарпатській, Сумській, Херсонській, Чернігівській, Миколаївській, Одеській областях та в Києві”.

За його словами, всі майбутні депутати від партії мають вищу освіту, а 29 майбутніх парламентаріїв мають дві вищі освіти. “Серед нас 5 докторів наук, 4 професори, 5 доцентів і 6 кандидатів наук”, - повідомив Луценко.

УНІАН


0
0