17 листоп. 2017 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

86

0

Юрій Стельмащук – Національна ідея

Юрій Стельмащук – Національна ідея

 Юрій Стельмащук – Національна ідея


Юрій Стельмащук – Національна ідея

Національна ідея виступає консолідуючим поняттям вищих цінностей Української держави. Вона має особливе значення в умовах війни, кризи, стає дієвим мобілізуючим механізмом.

Національна ідея України — «Український Дім». Український Дім – це дух Соборності України. Наша країна – це наш Український дім, де Бог осилив в ньому багатонаціональну численну родину.

Без дому у нас немає ні імені, ні прикмет, ні голосу, ні даху над головою. Це Дух, який гуртує нації. Де кожен вільний, відповідальний, має можливість відкрити своє серце, свій талант. Працюючи, борючись для нашого спільного блага.

Ми – нащадки князів Київської Русі, які принесли християнство в Європу. Під дахом Українського Дому 87% громадян – християни. Це велике Благословення Боже нашої країни. Про це пророкують і Афонські старці. Ми приречені на успіх, бо Господь – будівничий Українського Дому.

Український Дім – це феномен, який концентрує в собі культуру, побут, звичаї, традиції, обряди, мову, християнські цінності.

Не дивлячись на те, що останніх 300 років його руйнували, обкрадали, затирали, убивали, він залишається фундаментом нашої держави. І сьогодні, відбиваючи агресію, консолідуючи державу, будуючи економіку в єдиному дусі з важким випробуванням, Український дім устояв і весь світ побачив, що з нами Бог. І в Ньому наша відвага і надія.

Сьогодні духовне відродження – через відбудову Українського Дому, який був і є носієм сімейних християнських цінностей православ’я, католицизму, протестантизму. Він поєднує віковічні християнські традиції із здобутком нового, зберігаючи українське. Уособлює в собі Соборність на зрозумілому рівні. Об’єднує долі українців, гуртує політичну націю, зігріває серце кожного мігранта.

Український Дім – це наша спільна доля!

Юрій Стельмащук – Кандидат наук державного управління