19 черв. 2015 11:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

108

0

З багатотарифним лічильником вінничани можуть вдвічі скоротити витрати на електроенергію

З багатотарифним лічильником вінничани можуть вдвічі скоротити витрати на електроенергію

 Як Вінничанам економити на електроенергії або тарифний лічильник – можливість законної економії


З багатотарифним лічильником вінничани можуть вдвічі скоротити витрати на електроенергію

 Багатотарифний електролічильник - це сучасний електронний прилад, який може вести облік електроенергії за однією, двома або трьома тарифними зонами на вибір споживача.

Тариф визначається за періодом доби у яку використовується електроенергія. Двотарифний лічильник реєструє окремо скільки електроенергії використано вдень з 7:00 до 23:00 години, та вночі з 23:00 до 7:00 години ранку.

Вдень діє звичайний тариф, а вночі електроенергія коштує 50% від тарифу.

Тритарифний лічильник рахує електроенергію за 3 зонами Ніч, з 23:00 по 7:00 годину ранку – 40% від тарифу, ПІК - 8:00-10:00 та 20:00-22:00 – 150% від тарифу НАПІВПІК, всі інші години за звичайним тарифом.

Для побутових споживачів у разі вибору ними тарифу диференційованого за періодами часу доби,встановлення відповідного приладу здійснює енергопостачальник. При цьому споживач оплачує вартість та параметризацію нового приладу обліку.

1.Придбати лічильник з гарантією у ТОВ «ІТЦ «Енергооблік».

2.Споживачу необхідно звернутись в районний підрозділ ПАТ «Вінниця-облнерго», далі РЕМ, за місцем проживання для написання заяви встановлено зразка. При  собі потрібно мати паспорт.

3.На основі заяви споживача між ПАТ «Вінниця-облнерго» і споживачем укладається Договір підряду про надання споживачу послуги по встановленню багатотарифного приладу обліку. Споживачу видається два рахунки один на оплату вартості послуги по встановленню багатотарифного приладу обліку, та рахунок на оплату послуги по параметризації лічильника, оскільки багатотарифний прилад обліку перед введенням його в експлуатацію має бути запараметризований відповідно до обраного тарифу.

4.Після оплати споживачем рахунків і надходженням коштів на рахунок ПАТ «Вінниця-облнерго», протягом 15-ти робочих днів,виконуються роботи по програмуванню нового лічильника та його встановлення. Оформляється приймально-здавальна документація.

5.Для побутових споживачів подальша експлуатація, планова заміна, ремонт (у випадку відсутності вини споживача у несправності приладу обліку), повірка багатотарифного приладу обліку здійснюється за рахунок енергопостачальної організації ПАТ «Вінниця-облнерго»/

6.У випадку змін тарифних зон, внесених постановою НКРЕКП, проведення повторної параметризації приладу обліку здійснюється не частіше одного разу на рік/

7. Тепер ви зможете економити на електроенергії до - 50%.

Багатотарифні електролічильники можна придбати у ТОВ «ІТЦ «Енергооблік» за адресою м.Вінниця вул.Пирогова 151а. Довідки за телефоном (0432) 57-19-19