22 трав. 2018 18:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

203

0

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото

 З чим «швидка допомога» їде на екстрені виклики до вінничан. Фото 


З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото

 Для надання екстреної допомоги у Вінницькій області працює 191 автомобіль швидкої допомоги, з них 54 авто класу «С». Карети швидкої класу «С» мають найвищу комплектацію апаратурою для надання екстреної допомоги. Їх направляють на виклики при ДТП та при загрозі життю пацієнта. В складі бригади – лікар, фельдшер та медсестра.

Автівка обладнана системою кондиціонування. Є рюкзак з реанімаційним набором всіх необхідних медикаментів і переносним киснем, апарат штучної вентиляції легень, кисень, дифібрілятор, який має три функції.

«Є дефібриляція. При деяких порушеннях ми можемо робити також кардіоверсію. Є функція наружної кардиостимуляції», - розповідає медик.

В комплектації швидкої вакуумний матрац, який дозволяє повністю зафіксувати тіло пацієнта, шийні коміри в різних розмірах. Для транспортування пацієнтів з травмою хребта використовується спеціальний жорсткий щит та пневматичні шини. Є і обладнання за допомогою якого влітку охолоджують розчини, а взимку їх нагрівають. Якщо потрібно точно ввести дозування препарату, застосовують інфузомат.

«Кардіографи мають передавачі на наш телеметричний центр. Було передано 16,5 тисяч кардіограм, з них 9,2 тисяч – від бригад екстреної медичної допомоги. Лікарі кардіологи консультували і відразу давали заключення і вирішували подальший маршрут пацієнта», - розповіла заступник головного лікаря КУ Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Бабій.

На область мають закупити ще три карети швидкої класу «С». На це направлять 8 млн. гривень. 1 млн. гривень з обласного бюджету, інша сума – з Державного фонду регіонального розвитку.

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото 

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 2

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 3

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 4

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 5

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 6 

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 7

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 8

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 9 

З чим швидка допомога їде на екстрені виклики до вінничан. Фото - фото 10

Раніше редакція писала, як працює Центр, де управляють бригадами «швидкої» та приймають виклики від пацієнтів по всій області.

Вiнниця.info