27 лип. 2016 15:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

85

0

З Днем хрещення Київської Русі – України!

З Днем хрещення Київської Русі – України!

 28 липня в Україні офіційно відзначається День Хрещення Київської Русі


З Днем хрещення Київської Русі – України!

 28 липня в Україні офіційно відзначається День Хрещення Київської Русі. День хрещення Київської русі – України був вперше затверджений на державному рівні 25 липня 2008 року, відповідним указом Президента, в день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

1028 років тому князь Володимир Святославович обрав для свого народу шлях християнської віри, який заклав основи державності, стабільності та розвитку нашої держави. Цей вибір і до сьогодні сповідується мільйонами українців. Більш, ніж тисячу років нас об’єднувало не лише проживання на спільній території, мова, культура, а й Віра. Саме вона стала об’єднуючим фактором для багатьох поколінь, які прагнули свободи на своїй землі, в тому числі і релігійної.

Сьогодні, коли країна потерпає від воєнних дій на Сході, від економічних та соціальних негараздів, зростаючого рівня злочинності та конфліктності у всіх сферах, суспільство повинно знайти ліки від тотальної ворожнечі. Можливо, саме єднання через Віру, сповідування принципів толерантності, миру та порозуміння дасть українцям шанс на МИР і РОЗВИТОК. Власне історія показує, що для багатьох країн Віра стала тим дієвим засобом зцілення власного народу, допомогла пережити втрати та біль.    

«Для більшості українців питання віри не є публічним, а є сокровенним та особистим. Але в питанні відстоювання своїх релігійних прав, як показує історія, ми одностайні і непохитні. Більш того, можливо, саме Віра допоможе нам об’єднати суспільство на основі загальнолюдських цінностей»,- вважає депутат Вінницької обласної ради, представник фракції Опозиційний блок Олександр Побережець.

Держава повинна відігравати об’єднуючу роль в духовному житті українців, і одночасно не втручатись в внутрішнє життя релігійних громад. Навести порядок на вулицях, вгамувати радикально налаштованих громадян, забезпечивши безпеку українців, незалежно від їх віросповідання, поглядів та переконань – це завдання для сьогоднішньої влади.

Опозиційний блок підтримує зусилля всіх громадських організацій і конфесій, які прагнуть миру, зараз не час розкидати каміння, час його збирати. Наша політика спрямована на підтримку єднання і зміцнення духовних основ народу України. Ми дотримуємось принципу «Мир у душі, мир у родині, мир у країні!».