25 трав. 2015 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

125

0

З ким краще вибирати весільну сукню і якою вона має бути? Поради вінницької швачки

З ким краще вибирати весільну сукню і якою вона має бути? Поради вінницької швачки

 Поради, як вінничанкам вибрати весільну сукню


З ким краще вибирати весільну сукню і якою вона має бути? Поради вінницької швачки

 «Весільна мода - це не вечірня і це не забавка. Кожна дівчина мріє про свою сукню. І ніколи не буває такого, що весільне плаття немодне. Головне, щоб воно було саме твоє, - запевняє вінницька швачка Оксана Демчук.

Сукня залежить від виховання, від життєвої позиції, від життя і стилю родини. Весільна мода – це мода внутрішнього світу людини».

Оксана Демчук вже давно у весільному бізнесі. Спочатку працювала у Вінниці, потім переїхала до Львову, а тепер знову повернулася на Поділля. І про весільні сукні вона знає практично все.

Саме тому для ВИННИЦА.info розповіла, як вінничанкам мати неперевершений вигляд у найважливіший день свого життя.

Вибір сукні залежить від кількості гостей

«Потрібно визначити кількість гостей, які будуть на весіллі. Якщо 100-200 чоловік, а ти береш вузеньку «рибку», то ти просто заховаєшся у натовпі. Наречену має бути видно з кожного кінця залу. Чим менше гостей, тим вибагливішу сукню можна брати.

Ти будеш завжди на очах у людей і кожна деталь буде прочитуватися. Коли мало гостей, 40-50 чоловік, невеликий зал, то нерозумно обирати «фатинку», яка займає півзали», - зазначає Оксана Демчук.

З ким краще вибирати весільну сукню і якою вона має бути? Поради вінницької швачки

Вибирайте плаття з мамою

«Ніколи не приходьте обирати сукню з подругами. Якими б вони не були б добрими, але вони ніколи не оберуть сукню для вас. Кожна з них вибирає на себе і надягає на вас. Вони нічого не хочуть поганого, це все підсвідомо. Плаття потрібно обирати лише з мамою»,- радить швачка.

Найважче замовлення

«З голови ніяк не виходить одна наречена. Тоді було дуже важко морально. Відбувалося це у Львові. Дівчина довго лікувалася, аби завагітніти і, на щастя, їй це вдалося. Прийшла вона до нас, коли животика ще не було видно, то був четвер. І каже: «Пані Оксано, мені на суботу потрібна шлюбна сукня». Я запитую, ну чому за добу, це, звичайно, реально зробити, але складніше. А вона відповіла, що у неділю беруть шлюб, а в понеділок чоловік їде в зону АТО.

Коли створюєш весільну сукню, ти маєш бути в гарному настрої, а тут шилося з тривогою.

Через кілька днів зустрілися... Наречена хотіла заплатити за сукню, але я сказала, аби вона перерахувала кошти на рахунок учасників АТО… Чоловіка вбили, він навіть не встиг доїхати у пункт призначення. То для мене був просто шок. А дівчина каже: «Я вам дуже вдячна, бо ми встигли взяти шлюб». У такі момент розумієш, що щасливий, але…», - згадує майстриня.

Нагадаємо, що весільний сезон у Вінниці "в розпалі". На кільки збанкрутують гаманці молодят.

ВИННИЦА.info