19 лют. 2015 15:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

62

0

З квітня вінничанам будуть приходити «космічні» рахунки за газ та опалення

З квітня вінничанам будуть приходити «космічні» рахунки за газ та опалення

 В Уряді анонсували підвищення цін на газ


З квітня вінничанам будуть приходити «космічні» рахунки за газ та опалення

 Тарифи на газ для населення буде підвищено з квітня поточного року, повідомив сьогодні у ході засідання Громадської ради при Міненерговугілля міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

Про це повідомляє УНІАН.

«Підвищення цін почнеться з квітня», - сказав він.

Водночас, ні Демчишин, ні представники Міненерговугілля, присутні на засіданні Громадської ради, не уточнили рівень, до якого буде підвищено ціни вже у квітні, пославшись на те, що встановлення тарифів є прерогативою й компетенцією Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Як відомо, Глава НБУ Валерія Гонтарева зазначала, що відповідно до меморандуму з МВФ, підвищення тарифів буде дуже різким - на 280% на газ і близько 66% - на тепло. 

Отже, якщо зараз природний газ для потреб населення (у разі використання його для приготування їжі та/або підігріву води) коштує (за наявності газових лічильників) 1,089 гривень за метр кубічний, то після подорожчання доведеться платити 4,138 гривень за м/куб. На сьогодні приблизна сума в платіжках за газ для приготування їжі 15 гривень на місяць, а після підняття тарифів українцям доведеться платити 62 гривні.

Зараз центральне опалення за тарифом 9,20 гривень /м кв. обходиться в 460 гривень для квартири площею 50 квадратних метрів. Після підняття тарифів метр квадратний коштуватиме приблизно 15,27 гривень, а за опалення квартири на 50 кв. доведеться заплатити більше 760 гривень.

ВИННИЦА.info