6 квіт. 2017 10:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

103

0

З пластмасових пляшок створять велетенську Вежу – символ Вінниці

З пластмасових пляшок створять велетенську Вежу – символ Вінниці

Прибирати Вінницю одночасно вийде до 15 тисяч людей


З пластмасових пляшок створять велетенську Вежу – символ Вінниці

29 квітня о 10 год. у Вінниці очікується наймасовіша еко-акція. У рамках Національного проекту «Зробимо Україну чистішою».  Прибирати Вінницю одночасно вийде до 15 тисяч людей. Також планують встановити рекорд України і побудувати з пет-пляшок велетенський прототип вінницької Вежі .

«У Лісопарку, де буде головна локація, повинні зібратися близько двох тисяч вінничан. Це: студенти, представники місцевої влади та громадських організації та бізнесу. Ну і звичайно, усі небайдужі», - повідомив Вінниця.info Владислав Сірик, координатор “Let’s do it, Ukraine!” у Вінницькій області.

Вінницю для прибирання поділять на 12 зон.

«Територіально місто поділять на частини, кожну з яких буде координувати певна людина. Це робиться для зручності, аби  потім не було плутанини», - пояснює Владислав.

За два тижня до старту акції її організатори запропонують учням шкіл зібрати пластикові порожні пляшки. За день до акції, 28 квітня, з зібраного матеріалу створять велетенський прототип вінницької Вежі, як символ міста.  

 «Щоб зібрати чим більше пляшок, залучили Союз старшокласників "Лідер", які нам допоможуть розповсюдити інформацію по навчальним закладам та координувати збір пляшок», - продовжує  Владислав.

Після прибирання для учасників акції проведуть розважальну програму. 

 «Влаштовуємо свято – екологічний фестиваль «ЧистоFest». З них на фінальній частині заходу, яка відбудеться 29 квітня о 16 год, на площі Гагаріна. Гостей заходу очікують виступи українських музикантів, тематичні майстер-класи, виставка технологій «зеленої» енергетики, ярмарок продукції, виготовленої із вторинної сировини, та багато іншого», - додає Владислав.

В рамках Let's Do It, Ukraine! планується проведення прибирання з роздільним сортуванням відходів  і здачею його в найближчий відповідний пункт прийому вторинної сировини. Роботу активістам полегшить мобільний додаток «Let’s do it Ukraine», який кожен зможе завантажити з сайту LDU.COM.UA та встановити на свій гаджет вже з 5 квітня і користуватись ним протягом року.

З пластмасових пляшок створять велетенську Вежу – символ Вінниці

Вінниця.info