21 лип. 2018 15:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

90

0

З початку року на Вінниччині в ДТП загинуло 43 людини. Поліцейські вводять посилений контроль і виводять на траси патрулі

З початку року на Вінниччині в ДТП загинуло 43 людини. Поліцейські вводять посилений контроль і виводять на траси патрулі

 З початку року на Вінниччині в ДТП загинуло 43 людини. Поліцейські вводять посилений контроль і виводять на траси патрулі  


З початку року на Вінниччині в ДТП загинуло 43 людини. Поліцейські вводять посилений контроль і виводять на траси патрулі

 21 липня в Головному управлінні Нацполіції у Вінницькій області відбулась нарада з питань посилення безпеки на автошляхах області. У робочому зібранні взяли участь представники управління превентивної діяльності, патрульної поліції та управління Укртрансбезпеки в області.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

З метою зниження аварійності на автошляхах області підрозділами поліції будуть посилені заходи з попередження дорожньо-транспортних пригод, в тому числі, за участю транспорту, який займається перевезенням пасажирів.

Під час наради обговорені питання здійснення жорсткого контролю за дотриманням вимог існуючого законодавства на ринку автоперевезень. Зокрема, йшлося про перевірки технічного стану транспорту, який перевозить людей, медичного огляду водіїв таких транспортних засобів, тощо. Також йшлося про притягнення до відповідальності перевізників, які порушують закон, наражаючи на небезпеку пасажирів.

За словами начальника управління превентивної діяльності Сергія Мельника, з початку року на автошляхах області сталося 1 тисяча 440 автопригод, з них з 271 – з потерпілими. В аваріях загинула 41 людина та 374 травмувалися. Дорожньо-транспортних пригод за участю маршрутного транспорту, внаслідок яких постраждали люди, не зафіксовано.

За останні три місяці в рамках проведення профілактичних заходів «Перевізник» поліцейськими перевірено 3 тисячі 360 маршрутних транспортних засобів, в тому числі, 228 , які використовувалися для перевезення організованих груп дітей. Внаслідок перевірок виявлено 350 порушень вимог чинного законодавства. Серед виявлених порушень – 10 випадків керування автобусами, які не пройшли обов’язків технічний контроль, 100 випадків перевезень пасажирів понад встановлену кількість.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий доручив Національній поліції до 23 липня затвердити та ввести в дію План невідкладних комплексних заходів з посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності.

Будуть створені патрульні групи, до яких увійдуть працівники Національної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. Пости будуть щільно розміщуватися на трасах міждержавного та міжнародного значення.

«До 23 липня всі керівники територіальних органів мають направити затверджені плани виконання заходів. В цьому плані мають бути чіткі та детальні заходи, конкретні виконавці та терміни. Упродовж доби сили патрульної поліції та групи реагування мають взяти під контроль основні автомобільні шляхи державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом. Це стосується, в першу чергу, трас у напрямку Південних регіонів та країн ЄС. Усі наряди ми посилюємо військовими та автотехнікою Нацгвардії. Керівництво поліції має взяти начальників територіальних органів технічної безпеки «за кадик» та особисто доповідати мені щодня. 24 серпня проведемо повторну нараду з цього питання», - сказав Сергій Яровий.

Як відомо, вчора в Житомирській області внаслідок зіткнення автобуса і вантажівки загинуло 10 людей. На Вінниччині водій збив двох діток. 9-річний хлопчик помер, дівчинка – в реанімації.

Вiнниця.info