23 жовт. 2014 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

37

0

За добу довірливі вінничани перерахували шахраям 36 тисяч

За добу довірливі вінничани перерахували шахраям 36 тисяч

 


За одну добу пройдисвіти ошукали трьох вінничан


За добу довірливі вінничани перерахували шахраям 36 тисяч

Не зважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними та не довіряти телефонним повідомленням про затримання рідних, вінничани продовжують «вирішувати питання з міліцією», витрачаючи чималі кошти. Лише за одну добу пройдисвіти ошукали трьох вінничан.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Вінницькій області.

Схема, як і раніше, незмінна - телефонний дзвінок, схвильований голос і ось жертва шахрайства вже перераховує на вказаний зловмисниками рахунок кошти.

Нещодавно на цей гачок потрапив 65-річний мешканець обласного центру. Чоловік за звільнення свого сина перерахував шахраям 10 000 гривень.

Не менш прикрий випадок стався з 87-річною жителькою Тульчина. Отримавши від невідомих повідомлення про затримання сина, жінка з допомогою своєї 40-річної невістки переказала шахраям 3 000 гривень за його звільнення.

У Могилів-Подільському районі аферистам вдалось розжитися більш значною сумою коштів. «Рятуючи» свого сина від кримінальної відповідальності, 61-річна жінка замість того, щоб зателефонувати правоохоронцям чи сину, без вагань перерахувала більше 23000 гривень на вказаний зловмисником рахунок.

Всі потерпілі звернулись до міліції тільки тоді, коли дізнались, що їхні діти ніколи не потрапляли до міліції, а телефонували їм звичайнісінькі шахраї.

За даними фактами слідчими відділами міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Правоохоронці Вінниччини вкотре звертаються до громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Перевірте, чи дійсно Ваша рідна людина знаходиться у міліції. Ні в якому разі не перераховуйте кошти та не вірте аферистам.

ВИННИЦА.info

 


0
0