31 серп. 2017 18:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

За дорого: у Вінниці скуповують бивні мамонта та зуби кашалота

За дорого: у Вінниці скуповують бивні мамонта та зуби кашалота

За 400 грамів бивня мамонта дадуть не більше кількох сотень гривень 


За дорого: у Вінниці скуповують бивні мамонта та зуби кашалота

Днями на вулицях Вінниці з’явилися різнокольорові об’яви, де за дорого скуповують: коньяк СРСР до 1991 року, зуби кашалота, роги сайгака, бивні моржа та мамонта.

Здивована таким змістом редакція Вінниця.info спробувала зв’язатися із автором об’яви. І недарма, адже подальша розмова ще більше спантеличила нас.

Для експерименту спочатку представляємося власниками 400-грамового фрагменту бивня мамонта.

«Це дуже маленький фрагмент. Коштує кілька сотень гривень. От якби ви від кількох кілограмів пропонували, то ціна стартувала би від 5 тисяч гривень. Були випадки, коли продавали люди і 20-кілограмові бивні. Де вони такі взяли? Та здебільшого, коли за радянські часи працювали на півночі Росії. Там цього добра валом було. Так замість того, щоб здавати у відповідні інстанції, кидали до сумки. І, додому. А зараз гроші заробляють. Я скуповую ці бивні та роги, з них майстри роблять елітні шамати, чотки, кості для гри», - розповідає торговець, представляється Сергієм.

Також Сергій купує коньяки, яким не менше 26 років.

«Це у мене друг є, він любить посмакувати таким коньячком. Люди зазвичай пропоную дагестанський, багато з інших кавказьких країн. Правда, найдорожчий був одеський. Він був колекційний. Я його купив на перепродаж за 10 тисяч гривень. Взагалі,  то я антикварщик, який спеціалізується на хобі людей. Хто що інколи збирає. Хто фантики, хто картини. Але був випадок, коли знайшов для клієнта пивну наклейку, за яку він заплатив 200 доларів» , - зауважив Сергій.

Нажаль, зустрітися з Сергієм не вдалося, адже тема безумовно достойна продовження. Чоловік живе на Київщині. У Вінниці об’яви розмістив його знайомий.

За дорого: у Вінниці скуповують бивні мамонта та зуби кашалота

За дорого: у Вінниці скуповують бивні мамонта та зуби кашалота - фото 2

Вінниця.info