5 лип. 2018 14:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

73

0

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування

У Вінниці провели опитування 


За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування

 4 липня нa прес-конференції головa Інституту соціaльних досліджень тa політичного aнaлізу Володимир Кіпень, доповів про основні результaти соціологічного дослідження «Суспільно-політичні нaстрої вінничaн – червень 2018». Опитувaння проводилось у Вінниці з 13 до 22 червня Інститутом спільно з кaфедрою політології тa держaвного упрaвління ДонНУ ім. В. Стусa. Вибіркa склaлa 480 осіб і є репрезентaтивною щодо нaселення м. Вінниці.

«Вимірювaлись сприйняття внутрішньої ситуaції тa проблеми людей; зовнішньополітичні орієнтири - стaвлення до ЄС і НAТО; оцінки діяльності зaгaльноукрaїнських і місцевих політиків; електорaльні нaстрої тa рейтинги політичних сил; стaвлення до різних вaріaнтів вирішення проблеми Донбaсу», - зaзнaчaють нa сaйті Інституту соціaльних досліджень.

Оцінка діяльності політиків національного рівня

До п’ятірки лідерів позитивного сприйняття попали і керівники країни, і їх опоненти. Переконливо лідирує в позитивному ставленні вінничан прем’єр-міністр Володимир Гройсман (51%), обігнавши в цьому президента Петра Порошенка (32%). Їх критики дещо відстають, отримавши відповідно десь в межах третини прихильників: Андрій Садовий (36%), Юлія Тимошенко (32%), Анатолій Гриценко (31%).

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування 

Популярність місцевих політиків

Відповіді на питання про ставлення вінничан до політиків місцевого рівня показали, що більшість вінничан малознайома із прізвищами основних політичних діячів на рівні міста та області. Від 60 до 74% опитаних не знають очільників основних партій в краї та місцевих посадовців.

Добре впізнаваним є лише мер міста – Сергій Моргунов. При цьому ставлення вінничан до Сергія Моргунова позитивне (74%).

Ще половина опитаних зазначила, що знає таких діячів як Валерій Коровій (32% ставляться позитивно) та Анатолій Олійник (28% відповідно).

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування - фото 2

 

За кого голосували б вінничани на президентських виборах

Найбільшу підтримку вінничан отримав би Петро Порошенко (14,4%), другий за ним - Володимир Зеленський (13,5%), на третьому місті – Юлія Тимошенко (11,5%).

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування - фото 3

 

За яку політичну партію вінничани готові голосувати на парламентських виборах

Абсолютна більшість респондентів заявила про намір взяти участь у виборах ВРУ, якби вони відбулись уже наступного тижня - сумарно 85%. При цьому, найчастіше підтримку вінничан отримували БПП (13%), Батьківщина (11%) та уявна партія Слуга Народу В. Зеленського (11%). За ними 2 політсили «Самопоміч» (7,3%) та Громадянська позиція А. Гриценка (7,3%).

Третя група на межі 4-6%: Опозиційний блок (5,6%), «За життя» Рабіновіча (4,6%), Вінницька європейська стратегія (3,8%). Найменшу підтримку отримали партії Наш край (0,2%), Аграрна партія (1,5%), «Свобода» (1,9%) та Радикальна партія Ляшка (2,9%).

 

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування - фото 4

За кого голосували б та хто з представників влади заслужив довіру вінничан. Результати опитування - фото 5

Вiнниця.info, фото – з презентації