14 листоп. 2015 11:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

133

0

За ніч терактів у Парижі загинуло більше сотні людей

За ніч терактів у Парижі загинуло більше сотні людей

 У концертній залі в Парижі, де пройшла спецоперація – близько сотні загиблих


За ніч терактів у Парижі загинуло більше сотні людей

 13 листопада  ввечері розпочалася серія терактів в центрі на в північному районі Парижа. Жодних сумнівів у тому, що дії терористів були скоординованими – терористи діяли за двома схемами: вибухи терористів-смертників, або ж пересічних людей з автоматів Калашнікова.

Наразі можна підвести перші підсумки трагічної ночі, адже є офіційні, уточнені дані. 

Отже, що саме відбулося минулої ночі в столиці Франції?

В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки. Була спроба атакувати футбольний стадіон, де в той час проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Гру не перервали після вибухів.  Найбільше жертв – в концертному залі Батаклан (Bataclan), куди терористи вдерлися під час концерту рок-гурту. На ранок відомо про 87 загиблих.  Попри початкові повідомлення, про те, що терористи захопили заручників на концерті, всі дані свідчать, що про "заручників" в звичному розумінні не йдеться. Нападники мали на меті вбити всіх.

Щонайменше 7 терористів підірвали себе вибухівкою, ще один був застрелений. Водночас є підстави вважати, що нападників було більше. Про долю інших поліція не каже нічого.

Влада Франції офіційно оголосила про закриття кордонів, однак на практиці міжнародні рейси і далі відлітають та прилітають до Парижу. Водночас, на сухопутних кордонах посилено безпеку.

Жодна терористична організація наразі не взяла на себе відповідальність за теракти. Дані про те, що Ісламська держава офіційно оголосила цей терор "своїм", наразі не підтверджуються. Водночас, бойовики ІДІЛ, насправді, найімовірніше були причетні до "ночі терактів" в Парижі.

На даний час Франція оголосила траур. Закриті всі установи Парижа.

Українська правда