16 верес. 2014 12:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

34

0

Заради «ста грам», вінничанин вкрав пса та три каністри солярки

Заради «ста грам», вінничанин вкрав пса та три каністри солярки

Чолов’яга продав вкрадене пальне та собаку односельцям, щоб купити випивку


Заради «ста грам», вінничанин вкрав пса та три каністри солярки

На Вінниччині працівники Калинівської міліції повернули 50-річному чоловіку пса породи лайка, якого 15 вересня невідома особа вкрала з домогосподарства. Крадієм тварини виявився родич потерпілого, якому не вистачало грошей на алкоголь.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

15 вересня до Калинівського райвідділу міліції звернувся житель одного з сіл району з заявою про те, що скориставшись його відсутністю, невідома особа з підсобного приміщення його домогосподарства викрала три каністри з пальним та домашнього улюбленця – півторарічну собаку породи лайка.

Менше як за добу міліціонери встановили особу зловмисника. Затриманим виявився 44-річний далекий родич потерпілого, який проживає у цьому ж селі.

Як розповів начальник Калинівського РВ УМВС Петро Скічко, те, що до злочину причетна особа знайома господарю, у працівників міліції не було сумніву, адже чужу людину пес не пустив би на подвір’я. Отже, шукали зловмисника серед знайомих заявника. Опитавши сусідів та жителів села, встановили підозрюваного.

Зі слів затриманого, йому не вистачало грошей на випивку, тому вирішив вкрасти з сараю у родича каністри з дизельним пальним та продати їх комусь з односельців. На територію домогосподарства зайшов безперешкодно, адже пес, який бігав по подвір’ю, його добре знав. Коли чоловік виносив каністри, тварина вибігла з подвір’я та пішла з ним. На сусідній вулиці зловмисник продав односельцям пальне і пішов до місцевого магазину за горілкою. Там він зустрів чоловіків, які зацікавилися мисливською собакою. Не вагаючись, зловмисник за 50 гривень продав їм пса. Купець тварини виявився жителем цього ж села. У нього міліціонери забрали тварину та повернули господарю.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років ув’язнення.

ВИННИЦА.info

0
0