24 жовт. 2014 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

50

0

Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»?

Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»?

 Кожен п'ятий отримує «чорну» зарплату


Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»?

 Четверо із п’яти «білих комірців» у певний час отримували «чорну» зарплату. А 56% опитаних заявили, що і зараз оплата їх праці повністю або частково проводиться «у конвертах».

Про це свідчать результати опитування, проведені Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна.

За даними опитування, кожен п’ятий офісний працівник сьогодні отримує «чорну» зарплату. Ще третина зізналися, що їх офіційна ставка і реальний дохід відрізняються. І тільки 35% співробітників заробітна платня виплачується повністю офіційно. Таким чином, для більшості опитаних «чорна» зарплата складає весь заробіток або його значну частину.

Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»? 

Із тих, хто частково або повністю отримує неофіційну зарплату, 31% заявили, що зарплата «в конверті» складає весь їхній заробіток. За два роки цей показник майже не змінився, в 2012 році він складав 26%. Сьогодні більше ніж половина тих, хто має неофіційний заробіток, отримують «сіру» зарплату. Тобто 50-70% від загальної суми видається у конверті та не обкладається податками.

Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»? - фото 2 

Варто також відзначити, що більше за все «чорних» зарплат у сфері торгівлі та виробництва. Там кількість неофіційних виплат складає 19% і 16% відповідно. Третє місце поділяють сфера послуг і будівництво (по 9%). А ось рік тому лідером за кількістю неофіційних зарплат був готельний і ресторанний бізнес. Менше, ніж у інших, «тіньових» доходів у медиків і працівників агробізнесу (по 1%).

Окрім усього іншого, кожен четвертий, отримуючи неофіційну зарплату, позбавлений усіх решти соціальних виплат. У 22% випадків рішення про те, чи будуть виплачуватися соціальні виплати і яким чином, ухвалює керівник. А кожен десятий співробітник ризикує отримати компенсацію нижче реальної заробітної платні.

Зарплати вінничан зайшли ще далі в «тінь»? - фото 3 

ВИННИЦА.info


0
0