26 серп. 2014 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

49

0

Затримані в Україні російські десантники: росіянам пудрять мізки пропагандою

Затримані в Україні російські десантники: росіянам пудрять мізки пропагандою

Затримані десантники розповіли як опинились в Україні


Затримані в Україні російські десантники: росіянам пудрять мізки пропагандою

Російські десантники, узяті в полон на Донбасі 25 серпня, стверджують, що вони не знали, куди й навіщо їхали.

Про це свідчать відеозаписи з їхніх допитів, викладені Дмитром Тимчуком із "Інформаційного спротиву" і прес-центром АТО,

Десантник Мільчаков сказав, що в Україні їх використовують "як гарматне м'ясо", а в Росії людям "пудрять мізки".

 За словами Смірнова, підполковник Немоляєв говорив їм, що вони їдуть на навчання. Він також сказав, що десантники 331 полку супроводжували колону з технікою – БМ-2 і КамАЗи – і зрозуміли, що в Україні, лише побачивши танк із українським прапором.

Єфрейтор Романцев також стверджує, що їм командування сказало, що вони прямують у відрядження в Ростов. Завантажилися на ешелон вони "17-го числа". Після висадки їм сказали замалювати номери й намалювати білі кола на машинах.

"Нас відправили на бойові дії з людьми, з якими ми в принципі не повинні воювати. Тому що наша пропаганда – те, що передається по телевізору, по новинах, – вона не відповідає дійсності", - сказав він.

Сержант Олексій Генералов також сказав, що російські ЗМІ "багато брешуть", і навіть пам'ятники, за якими нібито плачуть ветерани, – стоять.

"Це робиться, щоб затуманити людям очі… Росія хоче від України гроші, які колись діставав колишній президент…, який став красти й народ захотів його прибрати...", - сказав він.

"Припиніть, будь ласка, посилати туди (в Україну) пацанів. Не треба. Навіщо? Це не наша війна. І якщо тут не було б нас, нічого б не було. Вони б самі розібралися у своїй державі зі своїми проблемами", - заявив Генералов.

"Не посилайте сюди хлопців… Нехай політики розбираються", - закликав він.

Як відомо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросієвського району Донецької області спільна оперативна група Збройних сил України й СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС Російської Федерації.

Українська правда


0
0