5 лют. 2018 16:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

59

0

Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу

Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу

 Колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого татуажу


Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу

35-річний вінничанин Максим Бєлов, півроку тому звільнився з армії. 2014 року пішов в АТО добровольцем. Був зарахований до Національної гвардії України кулеметником. Продовжив службу в ЗСУ. Весь час - на Луганському напрямку.

«Після звільнення повернувся додому вже іншою людиною. Війна залишає свій слід у кожного, хто з нею знайомиться впритул. У мирному житті довго не міг знайти себе, адже стан здоров’я не дозволяв повернутися до попередньої роботи» - розповідає  Вiнниця.info Максим.

Попри все, боєць наважився кардинально змінити своє життя. Здійснив давню мрію. Опанував справу майстра татуажу (перманентний макіяж). Працює в одному з салонів Вінниці у мікрорайоні Замостя.

«Одразу після звільнення було важко. Аби заробити грошей на життя, брався за будь-яку роботу. Здебільшого, будівництво та утеплення приміщень. Та довелося відмовитися від такого виду заробітку за станом здоров’я. Так я замислив реалізувати свою давню мрію аби реалізувати себе. В Інтернеті знайшов курси майстрів татуажу. І мені пощастило на них потрапити. А завдяки волонтерам з волонтерського центру «АКСІОС», які сплатили навчання, я зміг  пройти курс навчання у Києві та отримати відповідний сертифікат міжнародного рівня. Продовжував навчання аби підвищити кваліфікацію я вже власним коштом, проте старт мені був даний волонтерами. А це дуже багато при становлення власної кар’єри. На сьогодні в мене вже є портфоліо моїх робіт», - продовжує Максим.

Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу

Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу - фото 2

Бєлов тепер майстер з татуажу: брів, очей та губ.

 «Окрім мене на курсах був ще один боєць з Києва.  Йому також навчатися допомогли за волонтерські кошти. Він залишився у столиці працювати, а я повернувся до Вінниці. Звичайно, клієнтки дивуються, коли бачать на місці майстра чоловіка. Зазвичай цим займаються жінки. А я для наших клієнтів, як щось аномальне, дивина така собі. Жінкам комфортно зі мною у спілкуванні. Зі мною люблять поговорити. А коли під час розмови дізнаються про мою службу у зоні військового конфлікту, то чую сотні запитань», ─ додає Бєлов.

Максим зауважує, що коли робота є улюбленою справою, то набагато  легше подолати депресію, яку часто переживають бійці.

«У мене з’явилася мета. Цікава і нова справа мотивує удосконалювати свої вміння й навички й далі. Долати нові горизонти свого професіоналізму. Крім того, я зустрів своє кохання. Одружився. Саме дружина допомагає рухатися мені вперед. Підтримує мене аби не впасти духом і не зупинитися на шляху досягнення нових рубежів у роботі і в житті. Дуже важливо і багато що залежить від місця роботи та колективу, який оточує. На роботу я йду завжди у піднесеному настрої. І коли хтось скаже, що життя після АТО немає, діліть це судження на троє.  Можливо, комусь комфортне таке поняття. Алкоголь не приносить радості. Треба брати себе в руки. Не боятися змін. Рухатися, навчатися, мріяти та здійснювати свої мрії. Жити не лише заради себе, а й заради своєї родини, дітей», - пояснює.

Життя Максима Бєлова змінилося завдяки його сильному характеру і підтримці рідних. Та чоловік зауважує, його час від часу знову тягне повернутися до своїх побратимів, які знаходяться у зоні АТО.

«Не вистачає адреналіну. Крім того, там, на бойових позиціях знаходиться ще одна моя родина ─ мої побратими. Точно знаю, що із загостренням військових дій в зоні конфлікту, я не зможу дозволити собі залишатися на мирній частині України. Але дуже б хотілося, щоб мир настав по всіх куточках нашої країни. Щоб всі повернулися додому живими та здоровими,  ─ наголосив Максим Бєлов».

 Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу - фото 3

  Життя після АТО: колишній кулеметник з Вінниці став майстром жіночого тату-макіяжу - фото 4

Вiнниця.info, фото з сімейного архіву Максима Бєлова.