5 трав. 2016 13:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

104

0

Живі фонтани, місця для селфі та нічні екскурсії містом. Програма святкування Дня Європи у Вінниці

Живі фонтани, місця для селфі та нічні екскурсії містом. Програма святкування Дня Європи у Вінниці

 Живі фонтани, 3-D інсталяції, місця для селфі та нічні екскурсії містом: так Вінниця відзначатиме День Європи


 14 травня Вінниця дев’ятий рік поспіль святкуватиме День Європи. Традиційно святкові заходи розміщуватимуться на п’яти локаціях в центрі міста. Вінницька міська рада разом з організаторами підготували насичену програму, яка цього річ повністю завершиться нічними екскурсіями о 3 годині ночі.

Про це 5 травня розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«На Соборній буде 10 локацій з фотографіями різних міст Європейських країн, адже сьогодні дуже є популярним робити селфі. Біля кожної інсталяції будуть проводитись різні майстер-класи по виготовленню сувенірної продукції тих чи інших міст чи країн. Також традиційно будуть живі скульптури, але ми трішки добавимо «цікавинку» - будуть живі фонтани», - розповів Сергій Моргунов.

В центральному парку від арки до фонтанної площі будуть локації різних туристичних фірм, в тому числі буде компанія МАУ, яка презентує авіарейси до Варшави і Тель-Авіва з Вінниці.

На стадіоні будуть розваги для спортсменів, а на Європейській площі – фестиваль «Студвесна».

О 19-й годині на майдані біля Літнього театру розпочнеться вечірня програма, яка буде представлена театральною комедією Рея Куні «Номер 13 або Олінклюзив». Ця комедія визнана однією з кращих комедій ХХІ сторіччя – вона є лауреатом премії Лоуренса Олів’є.

о 21-й годині на майдані Незалежності стартує проект «Ніч Європи у Вінниці». Він розпочнеться виступом театру танцю з польського міста-побратима Кельце з виставою «Jazz dance back and forth», продовжить нічну програму  меппінг-шоу "Орнамент" на стіні Міської думи. Автор та виконавець проекту Андрій Барчук. Через орнамент та його зображення в різних європейських етносах він покаже ідентифікацію українського орнаменту, який є частиною європейської культури. Візуальний ряд буде створено з використанням прикладів орнаментів та народних танців країн Європи, оброблений спеціальними ефектами візуалізації для проектування. Також на вінничан та гостей міста чекає виступ найвідомішого українського театру тіней «TEULIS», пішохідні екскурсії нічними музеями, трамвайна екскурсія «Вінниця нічна – літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського», а в кінотеатрі «Родина» відбудеться ніч європейського кіно.

«Для участі в нічних екскурсіях всі бажаючі зможуть реєструватись у холі міської ради. І по цих заявках ми сформуємо групи. Попередньо планується, що нічні прогулянки по нічній Вінниці з екскурсоводами триватимуть до другої-третьої години ночі. Але це має бути в режимі тиші, щоб не заважати нашим мешканцям, які живуть в центрі міста, відпочивати», - розповів в. о. директора департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

14 травня традиційно, центральна вулиця Вінниці буде пішохідною. Рух для транспорту буде перекрито від 11 до 19 години.

Більш детально ознайомитись з програмою святкування та часом проведення заходів, можна перейшовши за посиланням: «Програма святкувань Дня Європи у Вінниці».

Живі фонтани, місця для селфі та нічні екскурсії містом. Програма святкування Дня Європи у Вінниці

Живі фонтани, місця для селфі та нічні екскурсії містом. Програма святкування Дня Європи у Вінниці - фото 2

ВИННИЦА.info