25 верес. 2019 13:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

72

0

1 жовтня розпочинається голосування за проекти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

1 жовтня розпочинається голосування за проекти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Підтримати кращі ідеї вінничан в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» можна з 1 по 15 жовтня року шляхом голосування в електронному та паперовому виглядах.


1 жовтня розпочинається голосування за проекти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Підтримати кращі ідеї вінничан в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» можна з 1 по 15 жовтня року шляхом голосування в електронному та паперовому виглядах.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

Кожен мешканець Вінницької міської ОТГ може проголосувати за 4 проекти: два великі та два малі. Загалом на голосування виноситься 36 проектів(28 - великих та 8 – малих), які подавали громадяни України з 1 квітня по 15 травня 2019 року. Проекти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані виконавчими органами міської ради в 2020 році, на що в бюджеті буде заплановано 7 млн. грн.

Конкурс «Бюджет громадських ініціатив» проводиться у Вінницькій громаді вже вп’яте. Цього року для участі в конкурсі було подано 67 проектів. Пізніше три з них було знято з участі за заявами авторів. За результатами засідання Експертної групи на загальноміськеголосуваннядопущено36 проектів(28 - великих та 8 – малих).

За ідеї, які сподобались найбільше, вінничани зможуть голосувати у два способи: через Інтернет та у паперовому вигляді у Прозорих офісах та бібліотеках міста і Десни.

В електронному вигляді можна проголосувати на все українській платформі «Громадський бюджет Вінниці» та за допомогою терміналів ПриватБанку через картку або номер телефону, який прив’язаний до картки. Ця функція буде доступна в переліку сервісів на терміналах ПриваБанку з 1 жовтня 2019 року.

В паперовому вигляді можна буде голосувати в Прозорих офісах та усіх бібліотеках територіальної громади. В пунктах для голосування можна отримати інформацію стосовно самих проектів, місць їх реалізації та бланк для голосування.

Віддати свій голос за подані ідеї мають право мешканці Вінницької міської ОТГ. Для цього необхідно особисто заповнити паперові бланки для голосування в пунктах для голосування, при цьому пред`явити паспорт і подати реєстратору заповнений бланк, в якому обов`язково надати згоду, за власним підписом, на обробку персональних даних. Без такого дозволу бланк для голосування вважається недійсним.

Якщо адресою реєстрації в паспорті є не місто Вінниця чи смт. Десна, то необхідно пред`явити інший документ, що підтверджує місце перебування, роботи, навчання, служби чи інше у Вінниці. Таким документом може бути довідка з місця роботи, студентський квиток, свідоцтво на право власності нерухомого майна тощо.

Мешканці Вінницької міської ОТГ, які мають інвалідність і не можуть самостійно заповнити бланк для голосування та особисто проголосувати, мають право скористатись допомогою своїх рідних, близьких та інших осіб. У такому випадку довірена особа має пред`явити паспорт та відповідне посвідчення особи, яка доручила їм подати бланк для голосування.

З метою прозорості процедури голосування до прийому бланків для голосування можуть бути долучені представники громадськості.

Переможцями голосування є проекти, які набрали найбільшу кількість балів за рейтинговою системою. У разі набрання найбільшої кількості балів декількома проектами одного виду (великі або малі), які передбачається реалізувати на території ВМОТГ за одним поштовим індексом, переможцем визнається лише один проект (великий або малий), який набрав найбільшу кількість балів за рейтинговою системою. В рамках одного конкурсу на території ВМОТГ за одним поштовим індексом можуть реалізуватися два проекти: один великий та один малий.

Додатково

Платформа «Громадський бюджет», розроблена фахівцями МБО «Фонд Східна Європа» в рамках реалізації проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» у Вінницькій області. В електронному вигляді за проекти зможуть проголосувати лише ті мешканці, які користуються BankID або мають Електронний цифровий підпис. BankID – це спосіб верифікації (електронної ідентифікації) громадян через українські банки для надання адміністративних та інших послуг через Інтернет. Голосування в електронному вигляді буде доступно для клієнтів Приватбанку, Ощадбанку. Також, зайти в систему для голосування можна з офіційного сайту конкурсу.

Сервіс «Громадський бюджет» дозволить забезпечити проведення електронного голосування громадян за проекти конкурсу, візуально відобразити хід та результати голосування. Система дозволяє переглянути на сторінці проекту форму проекту, графічні матеріали до нього, посилання на соціальні мережів Інтернеті, де здійснюється обговорення проекту та агітація за нього, а також, кількість голосів мешканців в електронному та паперовому виглядах.

1 жовтня розпочинається голосування за проекти конкурсу «Бюджет громадських ініціатив»

Вінниця.info