17 берез. 2016 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

57

0

«100 днів діяльності Вінницької облради»: Олійник відповів за «екстремізм» і назвали прізвища «кнопкодавів»

«100 днів діяльності Вінницької облради»: Олійник відповів за «екстремізм» і назвали прізвища «кнопкодавів»

 Заява про екстремізм, «кнопкодавство» і прогули депутатів Вінницької облради. Чи каратимуть недобросовісних обранців


«100 днів діяльності Вінницької облради»: Олійник відповів за «екстремізм» і назвали прізвища «кнопкодавів»

 16 березня у Вінницькій облраді прозвітували про «100 днів роботи». Доповідь голови Анатолія Олійника та його заступниці Людмили Щербавківської стосувалась роботи комітетів та призначення керівників комунальних установ. Депутати ж підняли питання «кнопкодавства».

Гостру дискусію між журналістами і головою викликала «заява трьох» щодо протестів активістів з вимогою звільнення Антона Шевцова. Журналісти обурювались, що ні депутати, ні представники не з’явились під час протестів і мовчали до останнього, не коментуючи подій. Фраза із заяви: «Адже певні заклики та дії, які наближаються до межі екстремістських, можуть розпочати процес дестабілізації в нашій області…», стала причиною суперечки між журналістом і Олійником. Представник ЗМІ вимагав назвати людину, яка писала такі звернення від імені губернатора, голови облради і мера.

«Нема там що є екстремізм, там по іншому - до межі екстремізму, - почав Анатолій Олійник, - у відповідності до закону про місцеві адміністрації, якраз адміністрації відповідають за громадську безпеку і спокій на ввіреній території. І в тому числі Національна поліція, яка повинна була сісти за стіл переговорів…. Мені подзвонили пізно ввечері і сказали, якщо я не проти, щоб я поставив свій підпис під заявою. Це була спільна позиція всієї області», - відповів Олійник.

«100 днів діяльності Вінницької облради»: Олійник відповів за «екстремізм» і назвали прізвища «кнопкодавів»

Також журналісти поцікавились чи зустрічався Анатолій Олійник з екс-однопапртійцем по «Собору» Анатолієм Матвієнком, якого у Вінниці бачили наступного дня після паління шин. «З Анаитолієм Сергійовичем Матвієнком зустрічався, коли був членом «Собору в 1998 році», - каже Олійник.

Також під час звіту «про 100 днів діяльності» один з депутатів підняв питання «кнопкодавства» в облраді. «Кнопкодавство» зафіксували на 4 сесії вінницької облради під час голосування 36 37 питання з приводу поділу земельних ділянок по вул.. Театральній, 72 та ділянка за містом, що належить комунальному підприємству «Фізіатрія».

«Це депутати фракції Блок Петра Порошенко «Солідарність» - Крижанівський та Струсевич. Відповідно до регламенту, наша комісія уповноважена розглядати даний факт і застосовувати єдиний вид стягнення за такий вчинок – попередження з повідомленням у ЗМІ. Повідомлення буде опубліковано в газеті «Вінниччина», - повідомив депутат від ВО «Свобода» Андрій Вигонюк.

В голови облради питали, чи каратимуть депутатів, які не ходять на пленарні засідання, адже є такі, що відвідали лише перше засідання, більше їх ніхто й не бачив.

«В регламенті в нас цього не прописано. Ми не маємо права публікувати прізвища прогульників в ЗМІ, але через регламентну комісію будемо реагувати», - сказав А. Олійник.

«100 днів діяльності Вінницької облради»: Олійник відповів за «екстремізм» і назвали прізвища «кнопкодавів» - фото 2

ВИННИЦА.info