11 берез. 2019 14:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

497

0

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці

Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці


11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці

11-річна Настя з мамою Оксаною і сестричкою вранці 10 березня повертались з додому з іншого мікрорайону Вінниці. Вони мешкають біля «Мрії», на Тяжилові, але вийшли з тролейбуса на одну зупинку раніше, оскільки стався обрив контактної мережі. Прямо біля зупинки на шестикласницю 27-ї школи впало дерево. Життя 11-річної Насті, якій в травні мало виповнитись 12, врятувати не вдалось. Дитина померла на очах в мами та молодшої сестри від отриманої черепно-мозкової травми.

В 27-ій школі, де навчалась Настя, сьогодні траурний день. Класний керівник проситиме психолога, щоб повідомив дітям про трагічний випадок з їх однокласницею.

«Дуже вихована хороша дитина. Дуже хороша сім’я. Це трапилось, коли поламалась тролейбусна лінія і вони вийшли на зупинці. Все було на очах її меншої сестрички. Лікарі «швидкої» на місці констатували смерть. «Швидку» викликала наша вчителька музики, яка була якраз там.

Не знаю, як говорити з дітьми, як їх підготувати. Попросила психолога. Тільки діти прийдуть, має психолог поспілкуватись з класом», - говорить журналісту Вiнниця.info Лариса Анатоліївна Хохлюк, класний керівник 6–Д класу, де навчалась Настя.

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці

Свідком трагедії була вчителька музики з 27-ї школи Тетяна Борисівна Астраханова. Жінка каже, що дитина була вся в крові, але вона навіть подумати не могла, що дівчинка не виживе.

«Вчора стала свідком трагедії. Ми з онуком їхали на машині і побачили це нещастя. Побачили, що дівчинка на землі, біля неї мама. Ми з машини стали викликати карету швидкої. Нам відповіли швидко, сказали, що автомобіль виїхав. Неможливо було на це дивитись. Дитина присіла на землі, вся в крові, її не можна було впізнати. Біля неї була мама і ще одна дитина. Це сталось прямо на зупинці. Я не думала, що дівчинка загине. Бо звичайне дерево, не такий і широкий той стовбур», - розповідає журналісту Вiнниця.info Тетяна Борисівна.

До місця трагедії вчителі, батьки однокласників принесли дитячі іграшки та жовті троянди. В школі поставили фото дівчинки з чорною стрічкою та квіти.

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці - фото 2

Юля Крамнична, мама однокласниці Насті, каже, що це горе для всіх і їй страшно за життя дітей. Жінка звертається до влади з проханням позрізати старі дерева.

«Це горе не тільки для нашої школи, для нашого класу. Це горе для всіх. Відпускаєш дитину і не знаєш, що може статись. Не знаю, як Оксанка (мама дівчинки – ред.) переживе, що не стало Настусі. Уявіть собі мама була коло неї і нічого не змогла зробити…

Сьогодні йшла по місту здійнялась сильна буря і зносило з ніг. По місту бачу ще стільки таких старих дерев. Відчуваю, що під кожним цим деревом може бути ще не одна Настуся. Закликаю владу і всіх комунальників позрізати всі ті дерева, які однією хвилиною можуть забрати життя. Я розумію, що це стихія, але вважаю що можна попередити нещасні випадки, щоб більше цього ніколи не було», - не стримуючи сліз говорить пані Юлія.

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці - фото 3

Директор підприємства, яке відповідає за зелені насадження, КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський коментувати ситуацію про винних не може, бо йде слідство.

«Щоб не впливати на хід розслідування, я коментування упущу», - каже І. Любовський. Посадовець додає, що систематично обстежують дерева по всьому місту і проводять паспортизацію.

«Дерева зносять тільки після обстеження. Щоб зробити паспортизацію вулиці треба залучити власників мереж, фахівців, техніку, оцінюється стан дерев. Проводиться паспортизація. Найбільш небезпечні по аварійності - тополі, канадські клени та верби. Це така порода, що після дощу набирає вологи, гілки не витримують і вони падають. Проконтролювати це практично не можливо, але ми це робимо. Видаляємо старі і підсаджуємо нові», - зазначає Ігор Любовський.

Нагадаємо, за фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (Убивство з приміткою «нещасний випадок») Тривають слідчі дії.

«Слідчі мають встановити, хто відповідав за належний стан насаджень. Чи підлягало дерево вирубці. Якщо будуть встановлені додаткові обставини, то можлива перекваліфікація справи», - каже керівниця відділу комунікації ГУ Нацполіції Анна Олійник.

Тим часом в Службі порятунку вінничан просять бути обережними в часи негоди. Не варто ходити попід розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

11-річну Настю дерево вбило на очах у мами і сестрички. Подробиці трагічної загибелі дитини у Вінниці - фото 4

Вiнниця.info