3 трав. 2019 13:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

153

0

12-й День Європи у Вінниці: Віденський бал, живі картини, нові локації, музика і Food fest. Програма святкування

12-й День Європи у Вінниці: Віденський бал, живі картини, нові локації, музика і Food fest. Програма святкування

18 травня у Вінниці 12-й рік поспіль відзначатимуть День Європи


12-й День Європи у Вінниці: Віденський бал, живі картини, нові локації, музика і Food fest. Програма святкування

18 травня у Вінниці 12-й рік поспіль відзначатимуть День Європи. Традиційно в центральній частині міста будуть розташовані живі статуї, фонтани і картини. Для вінничан та гостей міста підготували ряд нових локацій, фотозон, музичних, творчих та пізнавальних проектів. Можна буде ознайомитись з першим Статутом Вінниці, побачити Сад Клода Моне та Букінгемський палац, насолодитись живим звуком симфонічного оркестру, диригентом якого є правнук видатного Миколи Лисенка. Окрім того, будуть фуд-корти, майстер-класи та спортивні розваги.

Про програму святкування у Вінниці Дня Європи 3 травня під час прес-конференції розповіли заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович та директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

Майдан Незалежності

14.00 - 18.30 година.

Відкриватиме свято о 14.00 годині Віденський бал по-вінницьки, в якому візьмуть участь більше 450 учасників. Потім на головній сцені виступить міський голова та урочисте відкриття свята симфонічним колективом «Київська Камерата» під орудою диригента, який є правнуком Миколи Лисенка.

Також буде презентовано історичний проект «Ординація Вінниці». Вінничани та гості міста зможуть ознайомитись із оригіналом першого Статуту м. Вінниці, оригінал якого зазвичай знаходиться у Варшаві. Також можна буде отримати копії документу на локації «Ординація Вінниці».

Фестиваль «VinBookFest», де можна буде поспілкуватись з письменниками і поетами.

Вулиця Соборна

14.30 – 19.00 година.

Соборна буде розподілена на декілька зон, там розташується проект «Відчуй Європу» - з різноманітними цікавими локаціями.

Біля площі «Ліверпуль» на центральній вулиці буде «Букінгемський палац» з парадом оркестрів. Далі - «Сад Клода Моне». Навпроти Майдану Незалежності - «Віденська опера». За нею - «Європейський олімп» (фестиваль спорту «Сила міст» - міжнародні змагання з тхеквондо, спортивні танці, художня гімнастика). Потім – дитяча локація «Дісней Ленд». . Вперше буде локація «Дикий ліс добрих вікінгів». На Соборній також, вперше буде фестиваль циркових студій – «Яскрава арена».

Вздовж Соборної будуть живі скульптури, живі фонтани та живі картини.

Площа «Ліверпуль»

14.30 – 20.00 година.

Протягом дня гратимуть кращі оркестри міста, області та України.

Майдан Небесної Сотні

14.30 – 19.00 година.

Проект «Україна освячена горном» - українські традиції, гончарство, народна творчість та виставка фондів обласного музею.

Також буде представлено проект «Хайтарма. Повернення», який присвячений дню боротьби за права кримсько-татарського народу.

Площа Європейська

14.30 – 18.00 година.

Відбудеться 8-й фестиваль «Вінницька студентська весна» за участі молоді та студентів вищих навчальних закладів міста. Тут можна буде взяти участь в проекті та отримати враження від виступу артистів і студентів.

Центральний парк

На майданчику біля Літнього театру вперше відбудетбся Міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості «ART LEND FAST» (14.00 – 19.00 година) та перший фестиваль актуального вуличного мистецтва «Com.Uniti» (14.30 – 20.00 година). Запрошують творчу молодь та дітей, які можуть не лише спостерігати за дійством, а й стати учасниками фесту.

Майдан «Водограй» 14.30 – 20.00 година: фестиваль «Подільське сузір’я талантів».

Стадіон центрального парку 14.30 – 18.00 година: Всеукраїнські змагання з легкої атлетики та турнір з арм-спорту.

Food Fest протягом двох днів 18 – 19 травня.

Алеї парку та вулиця Грушевського –з 12.00 до 22.00 години фестиваль вуличної їжі з каво, Food-кортами і тематичними фотозонами.

Після Дня Європи відзначатимуть Ніч Європи, яка розпочнеться о 21.00 годині на Майдані Незалежності. Почнуть святкування виступом Злати Огнєвіч. Більш детально про експозиції, локації та нічні екскурсії музеєм та Спасо-Преображенським Кафедральним Собором – в наступному матеріалі.

12-й День Європи у Вінниці: Віденський бал, живі картини, нові локації, музика і Food fest. Програма святкування

Вiнниця.info

title