21 жовт. 2019 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

94

0

13 тисяч людей відвідали Air ГогольFest у Вінниці, - організатори

13 тисяч людей відвідали Air ГогольFest у Вінниці, - організатори

20 жовтня пройшов третій день фестивалю сучасного мистецтва Air GogolFest 2019


13 тисяч людей відвідали Air ГогольFest у Вінниці, - організатори

20 жовтня пройшов третій день фестивалю сучасного мистецтва Air GogolFest 2019 та відбулося його закриття. На головній музичній сцені виступили харківський гурт «Лінія Маннергейма», українська хіп-хоп сенсація Alyona Alyona. Довгоочікуваним хедлайнером останнього дня фестивалю став відомий український гурт «Вагоновожате».

Загалом, упродовж трьох днів проведення фестивалю відбулось близько 100 подій. Його відвідали 13 000 людей. Зокрема, до дитячої програми долучилися майже 500 маленьких глядачів. Про це повідомляють організатори фестивалю.

Програмна директорка фестивалю сучасного мистецтва Air ГогольFest у Вінниці Анна Басова зазначає: «Наші очікування більш, ніж здійснилися. Цього року фестиваль відвідало значно більше людей, аніж попереднього. Люди прийшли відкриті та взаємодіяли з тим, що довкола них відбулось та були із цим в діалозі.

Цьогоріч на фестивалі було значно більше подій, у нас були потужні програми (музична, театральна, дитяча, освітня, візуальна, поетично-перформативна). Також цього року збільшилась кількість міжнародних проектів. До прикладу, половину театральної програми складали іноземні учасники: театри з Литви, Швейцарії, Німеччини, Румунії, Великобританії. Це дає місцевим виконавцям можливість потенційно співпрацювати з іноземними митцями. Велику частину програми складали й вінницькі учасники, яких палко підтримували місцеві глядачі.

Зараз ми ведемо переговори із вінницькою владою щодо наступного фестивалю. Ми розглядаємо також нові локації та вже маємо кілька варіантів, які можна ревіталізувати та наново відкрити для вінничан. Або зробимо якийсь унікальний проект, який покаже Вінницю з іншого боку. Поки ми не розкриваємо всіх карт, але вже докладаємо усіх зусиль, аби фестиваль відбувся наступного року».

Нагадаємо, що 18 жовтня у Вінниці розпочався Air ГогольFest 2019. Як і минулого року, місцем проведення стали приміщення колишнього заводу «Кристал». Захід поєднав театральну, музичну та візуальну програми.

Вінниця.info