29 трав. 2019 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

121

0

11 вінницьких шкіл отримають гроші на реалізацію проектів: art-простори, smart-бібліотека і тематичні лекції

11 вінницьких шкіл отримають гроші на реалізацію проектів: art-простори, smart-бібліотека і тематичні лекції

У Вінниці визначили переможців конкурсу «Бюджет шкільних проектів»


11 вінницьких шкіл отримають гроші на реалізацію проектів: art-простори, smart-бібліотека і тематичні лекції

У Вінниці визначили переможців конкурсу «Бюджет шкільних проектів». Навчальні заклади подали 21 проект, з них 4 - малі (до 50 тис. грн.) та 17 - великих (до 100 тис. грн.). Усі вони здобули найбільшу кількість учнівських голосів на шкільному етапі конкурсу.

Фіналістами стали два малих проекти шкіл №1 та №7, а також одинадцять великих проектів, які представили школи №3, №23, №26, №22, №10, №13, №30, №27, №8.

Проекти оцінювались за такими критеріями: актуальність проекту для учнів, інноваційний потенціал, реалістичність та значущість очікуваних результатів, ефективність використання ресурсів та загальне враження від проекту.

Отож, школи отримають фінансування на ремонт роздягальні, створення мистецьких просторів, встановлення велопарковок, облаштування актової зали та проведення тематичних лекцій.

Гуманітарна гімназія №1 ім. М.Пирогова

Назва проекту «BULLYNGOFF. BE A FRIEND»

Мета - формування культури спілкування підлітків для подолання та попередження агресивної поведінки, розв’язання конфліктів та проявів булінгу в молодіжному середовищі м. Вінниці шляхом створення безпечного простору для діалогу та творчого самовираження кожного.

Планують проводити заняття з елементами тренінгу у всіх навчальних закладах міста. Створити спеціальні групи в Instagram, Telegram, Facebook. Влаштовувати промоакції, виготовити буклети. Провести фотоконкурс та конкурс відеороликів на тему булінгу.

Приблизна вартість проекту – 32 тисяч гривень. Реалізовуватимуть його до кінця листопада 2019 року.

Школа ліцей №7

Назва проекту – «Шкільна риторика: ментальні карти й учнівський відеолекторій»

Мета - створення україномовного контенту з практичної риторики для школярів, згуртування соціально активної молоді й розвиток навичок публічної комунікації.

Передбачають створення тематичних прямих ефірів ток-шоу «Ліцеїст»» на телеканалі «ВІТА». Організацію та проведення тренінгів на базі закладу. Поширення серед освітніх закладів інформації про можливість використання представлених матеріалів. Організацію та проведення інтерактивних форм роботи для створення україномовного відео та друкованого контенту.

Приблизна вартість проекту – 50 тисяч гривень. Реалізувати його мають до кінця року

11 вінницьких шкіл отримають гроші на реалізацію проектів: art-простори, smart-бібліотека і тематичні лекції

Школа №3 ім. М. Коцюбинського

Назва проекту – «Знати, щоб вижити! Знати, щоб врятувати!»

Мета - сформувати та популяризувати вивчення людського організму, його функцій і можливостей для оволодіння навичками надання першої домедичної допомоги в умовах військової загрози, при ДТП, нещасних випадках, стихійних лихах техногенного чи природного походження.

Планують облаштувати кабінет із мобільними макетами та приладами, що призначений для навчання принципів надання першої домедичної допомоги. Розробити та провести ряд семінарів з вивчення основ надання першої домедичної допомоги для учнів загальноосвітніх закладів міста та для вчителів.

Приблизна вартість проекту – 95 тисяч гривень. Термін реалізації – до кінця року.

Школа-гімназія №23

Назва проекту - вільний простір «Art - зупинка»

Мета - модернізувати простір внутрішнього двору школи для покращення освітнього процесу та соціальної адаптації, творчості та оздоровлення учасників освітнього процесу.

Планують внутрішній двір поділити на чотири простори: інтелекту, ігор, відпочинку та Art-простір.

1. Простір інтелекту

У даному просторі буде створено клас під відкритим небом. Тут планується розмістити:

  • чотири столи та дитячі кольорові лави;
  • книжкову поличку;
  • вуличні шахово-шашкові столи, за якими учні зможуть грати в інтелектуальні ігри;
  • фігурну лаву із сонячною батареєю для підзарядки гаджетів, яку можна використовувати під час зустрічей із цікавими людьми, майстер-класів.

2. Простір розваг та ігор

Для оздоровлення дітей планується створити

  • простір розваг та ігор, у ньому передбачено розмістити:
  • тенісний стіл;
  • малюнки для ігор «твістер» та «класики»;
  • круглі лави.

3. Простір відпочинку

Для оздоровлення та відпочинку дітей планується с твори ти простір розваг та ігор, у ньому передбачено розмістити:

  • острівці зі штучним озелененням;
  • дерева у діжках;
  • круглі лави.

4. Art-простір

Можна проводити різноманітні танцювальні та музичні батли, конкурси, флешмоби. Покриття передбачасться асфальтобетонне.

Приблизна вартість проекту – 100 тисяч гривень. Період реалізації – липень-серпень 2019.

Школа №26

Назва проекту – «Академія Z»

Мета - через створення Академії на базі обладнаного сучасного креативного простору дати молоді нові інструменти для саморозвитку. Це новий формат неформального навчання та розвитку для учнів шкіл віком від 10 до 17 років.

Навчальний заклад надасть приміщення, у якому за кошти проекту буде створено новий креативний простір із сучасними меблями, інформаційним забезпеченням, зонами відпочинку. Простір Академії буде мобільним і зможе трансформуватися в сучасне навчальне приміщення з класичним розташуванням меблів, розміщення меблів для тренінгових та групових форм роботи, простір з м’якими кріслами й мішками для вільного та невимушеного спілкування.

Приблизна вартість проекту – 100 тисяч гривень.

Період реалізації – протягом року.

Школа №22

Назва проекту - Арт-простір «ACTIVE SCHOOL»

Мета - облаштований простір для роботи учнівського самоврядування створить можливість для вибору різноманітних форм діяльності, забезпечить сприятливу емоційну атмосферу, буде мотивувати та налаштовувати на продуктивну роботу.

Планують підготувати кімнату для виконання ремонтних робіт; замінити вікна та двері, виконати ремонтні роботи; придбати меблі та необхідну техніку; декорувати та облаштувати кімнату.

Приблизна вартість проекту – 100 тисяч гривень. Період реалізації – червень-вересень 2019.

Школа №10

«Наша школа – «Наш дім. Облаштування роздягалень біля спортзал»

Мета - створити належні умови для отримання освітніх послуг в закладі, забезпечення індивідуальних особистісних потреб кожного учня.

Планують здійснити якісне оновлення роздягалень, які повинні містити: нові індивідуальні комірки, лавочки для сидіння, відповідне освітлення, покращену систему опалення (за рахунок збільшення кількості радіаторів).

Приблизна вартість проекту – 97,5 тисяч гривень. Період реалізації – червень-вересень 2019.

Школа №13

Назва проекту – «Комфортне та корисне навчання»

Мета - створення комфортного простору для навчально-виховного процесу та впровадження інноваційних технологій. Проведення тренінгів, відвертих розмов, кіл медіаторів, уроків малювання, природознавства, біології, гуртків, позакласної роботи.

Планують впорядкувати територію і розмістити на тій такі об’єкти: альтанку, дві лавки, круглий стіл з двома великими круглими лавками. Додатковими декоративними елементами є плетисті троянди, кулеподібні клени, кущі барбарису, трава газонна.

Приблизна вартість проекту – 77,6 тисяч гривень. Період реалізації – липень-серпень 2019.

Школа №30

Назва проекту – «Шкільна бібліотека - Smart простір»

Мета - перетворення шкільної бібліотеки на улюблене місце школярів. Створення простору для інтерактивного навчання та творчості, проведення культурно-освітніх заходів, місця проведення дозвілля. Забезпечення доступу до інформації на різних носіях.

Планують списати і демонтувати старі меблі. Закупити нові меблі та ускладнення. Встановити книжкові стелажі, комп’ютерні столи, стільці, м’які крісла та обладнання.

Приблизна вартість проекту – 100 тисяч гривень. Термін реалізації – червень-серпень 2019.

Школа №27

Назва проекту - «Актова зала - креативний арт-простір»

Планують пере форматувати актову залу в LOFT SPACE – місце виявлення, розвитку і презентації творчих, лідерських та інтелектуальних здібностей учнів. Створити платформу школи партнерства у триаді: батьки - учні - вчителі. Спроектувати яскраве сучасне приміщення із врахуванням дизайнерських смаків учнів школи.

Приблизна вартість проекту – 100 тисяч гривень. Термін реалізації – з червня по грудень 2019.

Школа №8

Назва проекту – «Велодрайв»

Мета - підвищити обізнаність учнів 8-11 класів щодо правил пересування на велосипеді та забезпечити безпечне зберігання велосипедів на території школи, шляхом проведення інтерактивних лекцій та встановлення критої велопарковки.

Планують встановили велопарковки, провести лекції для учнів 8-11 класів на тему безпечного пересування на велосипеді та правил дорожнього руху. Влаштувати великий велопробіг.

Приблизна вартість проекту – 71,4 тисяч гривень. Термін реалізації – серпень-листопад 2019.

11 вінницьких шкіл отримають гроші на реалізацію проектів: art-простори, smart-бібліотека і тематичні лекції - фото 2


Вiнниця.info