30 січ. 2017 16:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

139

0

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події

 14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події 


14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події

 У райцентрі Вінниччині всі шоковані. 14-річна школярка народила самотужки у своїй кімнаті та одразу викинула сина у вікно. Щоб не помітили батьки, так згодом пояснила дівчина. Ті ж кажуть, про вагітність дочки і гадки не мали. Чи правда, що за дев’ять повних місяців, які малолітня породілля виносила у собі дитину, її пікантне положення не бачили ні батьки, ні сусіди, ні лікарі, та й взагалі, хто батько малюка, з’ясовувала Вінниця.info.

Невеличкий слід на снігу під вікнами п’ятиповерхівки у Козятині. Кров. Зрозуміти, що саме тут загинула дитина, яка щойно народилася, важко. У ніч з п’ятниці на суботу 28 лютого 14-річна мати викинула щойно народженого сина з п’ятого поверху. Народжувала самостійно, у своїй кімнаті, поки у сусідній спали мама з татом. Після самостійних пологів у дівчини почалася сильна кровотеча. Батько її помітив у ванні, коли вона вже втрачала свідомість.

«Були розриви. Кровотеча. Втрата була тому, що були розриви», - розповів Вінниця.info Ігор Горбиляс, заступник головного лікаря по медичній частині клінічної лікарні Козятинського району.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події

Тетяну, так звати породіллю, з батьками доправили «швидкою» до районної лікарні. До останнього вона мовчала, що щойно народила. Та медики за лічені секунди встановили причини кровотечі. Зібрали консиліум. Міркували, як врятувати дитину після самостійних пологів.

«На обліку вона не стояла, за медичною допомогою вона до нас не зверталася. Тому і було для нас всіх шоком. До пологів вона готувалася, пуповина була перерізана. Звідки знала? Зараз, мені здається, достатньо інтернета. Відкрийте «ютуб». Там, що хочеш, то і описано. Що, і як. Психічних розладів у пацієнтки ми не помітили», - підкреслив Горбиляс.

Вже у лікарні Тетяна зізналася, сина викинула з вікна своєї кімнати на 5 поверсі.

«Батько породіллі поїхав назад за місцем проживання, де у дворі, під вікнами будинку знайшов мертве немовля. Хлопчика. Не кожен день таке бачиш. З трупами дуже часто стикаєшся. І ДТП, і вбивства. Неприємна картина», - каже Вінниця.info Дмитро  Микитюк, керівник слідчого відділу Нацполіції Козятинського району.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 2

Правоохоронці з’ясували, що батьком загиблої дитини є 17-річний місцевий студент одного з училищ. Переконують, про плани Тетяни він нічого не відав. Навпаки, зібрався виховувати дитину.

«Він не відмовляється від дитини. При спілкуванні з ним, хлопець переконував, що не збирався відмовлятися від дитини. Мав намір виховувати її», - зауважив Микитюк.

Про те, що 9-класниця зустрічається з студентом, знали у школі. Але не надали значення наслідкам, які принесе це кохання. Педагоги знають й гадки не мали, що Таня вагітна.

«Він виховувався без мами. Виховується з батьком і дідом. Мама померла, коли хлопець був у третьому класі», - розповідає Вінниця.info Євгенія Кудрявець, директор школи №2 міста Козятин.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 3

 «В школі вона була у п’ятницю сиділа і посміхалась. Сиділа, посміхалася роздягнена. Для мене був шок, коли я дізналася, що у неї в грудні місяці був терапевт. Розумієте, у грудні місяці у неї був терапевт, бо у неї була висока температура», - додає Кудрявець.

Не помітили змін у Тетяні й інші старшокласники. Хоч зауважують, Таня весь час була всміхнена та весела. Ходила без куртки.

«Якщо чесно, я також нічого не помічав. І коли сказали. Подумав, що це жарт», - дивується один із 11-класників.

Класний керівник також нічого не помічала. Батьків у школі характеризують з позитивної сторони.

«Дитина хороша. Проблем ніколи не було. З поведінкою також. Чому так сталося, такого ніхто просто не очікував, що з такою дитиною може щось статися. Вона одна у батьків. Мама завжди її оберігала», - розповіла класний керівник Оксана Педорук.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 4

Сусідка по поверху щоденно бачила дівчину і також нічого не запідозрила.

«Боже, я не можу. Це така трагедія, хай Господь-Бог милує. Мама Тані їздила з татом у провідниках. Ну а дитина без нагляду не була. Як мама в поїздці, то з нею була бабуся. Ранком, коли це сталося, я була Тані, дзвонила по телефону. І так на площадці бачилися. Вона йшла з школи, я вішала білизну. Поздоровалася. Ну вона така, пухкенька ця дитина. Може, тому ніхто і не бачив», - каже сусідка, не представляється.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 5

Правоохорці направили тіло малюка на експертизу. За попередніми висновками СМЕ, малюк загинув від отриманих при падіння травм. Тетяну можуть ув’язнити на п’ять років. За такий злочин, навіть, не зважаючи на вік, людина несе кримінальну відповідальність

«Внесені відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за статею117 – це вбивство матір’ю новонародженої дитини», - констатує Дмитро Микитюк, керівник слідчого відділу Нацполіції Козятинського району.

З’ясувати що стало причиною вчинку Тетяни, спробували у неї та її батьків, поки всі знаходилися у лікарні. Тут стан дівчини характеризують, як стабільно-середній. Але розмовляти з журналістами ніхто не захотів.

Після обіду 30 січня 14-річна дівчинка та її батьки з лікарні зникли. Лікарі не знають куди поділась їх неповнолітня пацієнтка.

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 6

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 7

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 8

14-річна породілля та смерть немовляти. Подробиці резонансного випадку на Вінниччині з місця події - фото 9

Вінниця.info