12 трав. 2010 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

48

0

15 мая Винница отпразднует День Европы

15 мая Винница отпразднует День Европы

Офіційне відкриття свята відбудеться о 14.30 на Майдані Незалежності, після чого відбудуться виступи вуличних музиканті


15 мая Винница отпразднует День Европы

15 травня у Вінниці відбудуться заходи присвячені Дню Європи.

Про це повідомляє управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Святкування відбуватимуться одночасно в 6 місцях Вінниці. Офіційне відкриття свята відбудеться о 14.30 на Майдані Незалежності, після чого відбудуться виступи вуличних музиканті.

15 мая Винница отпразднует День Европы


Цього року на виставці «живих скульптур» будуть представлені роботи професійних майстрів, які побували на фестивалях у Москві, Криму, Миколаєві та Польщі. Організатори обіцяють, що жодна зі скульптур не повторить минулорічні. Вінничанам будуть представлені живі копії відомих європейських скульптур, а також інші цікаві образи.

На День Європи у Вінниці вперше буде представлений такий вид вуличного мистецтва, як кнітта («в'язане графіті»). У Вінниці нитками, стрічками та фарбами буде оздоблюватись куточок Майдану Незалежності біля фонтану та скульптури «Пісня», який прикрашатимуть вінницькі студенти. Усі матеріали не бояться дощу та вітру. Єдиною загрозою для них може стати недбале ставлення до них людей. Організатори цього заходу сподіваються на високий культурний рівень вінничан, які будуть бережно ставитись до роботи місцевої молоді.

На площі ім.В.Стуса з 12 години відбудеться виставка мототехніки, для її демонстрації у Вінницю приїдуть близько 300 байкерів зі всієї України.

На День Європи на базі скейт-майданчику пройде Відкритий кубок міста з екстремальних видів спорту. На сьогоднішній день заявки на участь у турнірі подали команди екстремалів із Одеси, Миколаєва, Львову, Києва та Харкова. Змагання розпочнуться о 14:00 і проходитимуть у трьох напрямках: агресивні ролики, скейт та BMX (бі-мікс).

Наразі підготовка скейт-майданчику уже розпочалась - його розмальовують технікою графіті, аби створити святкову та яскраву атмосферу.

А на площі Театральній, де зазвичай проходять молодіжні концерти в рамках проекту «Музика на Парижі», 15 травня виступатимуть різновікові колективи хіп-хоперів.

О 15:00 на сцену вийдуть маленькі танцюристи, які займаються в різних гуртках міста. А також дебютуватимуть діти, які вчаться сучасним танцям у муніципальному колективі «Маленькі хіп-хопери». Малеча танцюватиме протягом години, а після неї свої вміння продемонструють старші танцюристи. О 17:00 на цій таки площі розпочнеться фестиваль «Інтенсивна теRAPія», у якому візьмуть участь відомі команди з усієї України. На сьогоднішній день уже зареєстровано більше 20 колективів - учасників майбутнього фесту.

Прикрасять свято 15 травня і подарують городянам естетичне задоволення відомі українські актори, Народні артисти України Богдан Бенюк та Анатолій Хостікоєв. Вперше у Вінниці за їх участі під відкритим небом відбудеться комедійна вистава «Швейк». Це дійство спеціально адаптоване до перегляду на вулиці. На площі біля Літнього театру буде встановлено досить велику сцену (приблизно 10X20 метрів), спеціальне освітлення і масштабні декорації, які привезуть із Києва. Вистава «Швейк» у такому форматі отримала уже багато гран-прі різних міжнародних фестивалів.

Іще однією родзинкою святкувань буде створення у сквері Козицького середньовічного містечка, де у театралізованій формі будуть представлені лицарські бої та основні устрої життя того часу. Створюватимуть це дійство молоді актори Клубів історичної реконструкції «Білий вовк» і «Аркона», а також театр трюкової пластики та бойових мистецтв «У-Вей».

Окрім цього заклади громадського харчування, які знаходяться в районі вулиць Соборної, Козицького, Грушевського представлять національні кухні різних народів. Вінничани зможуть дегустувати та купувати вишукані страви. Напередодні Дня Європи вінничанам будуть роздавати карту святкових заходів та «Вінницькі євро». Їх володарі зможуть дегустувати страви різних країн та отримають знижки від закладів громадського харчування, які представлятимуть різні кухні.

Також на День Європи у місті відбудеться семінар «Нові форми роботи з сім'єю та молоддю: національний та зарубіжний досвід».

Асоціація міст України прийняла рішення провести цей захід саме у Вінниці, де протягом останніх років напрацьовано багато дієвих методів плідної співпраці із молодіжними та громадськими організаціями. Ознайомитись із цим досвідом до Вінниці приїдуть керівники різних підрозділів органів місцевого самоврядування майже з усіх великих міст України.

 

ВИННИЦА.info


0
0