20 лют. 2015 09:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

32

0

17-метрову автовишку придбають вінницьким комунальникам

17-метрову автовишку придбають вінницьким комунальникам

 Міська влада Вінниці щороку оновлює технологічний парк міста


17-метрову автовишку придбають вінницьким комунальникам

 На підмогу вінницьким комунальникам планують закупити 17-метрову автовишку для «Вінницязеленбуд», яка використовуватиметься для обрізки дерев. Для «Міськсвітла» придбають автопідйомник, для «Шляхового управління» - два літні обладнання для машин «Глобус», два міні-трактори з зимовим обладнання і два тракторні причепи.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Щоб підвищити ефективність роботи комунальних підприємств, щороку закуповуються нові одиниці техніки. Так, у 2014-му для потреб МКУП «Міськсвітло» було придбано дві автовишки «ТАТА». За словами заступника директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрія Павлінчука, ця техніка є більш сучасна та маневрена, необхідна вона для обслуговування мережі вуличних ліхтарів. Для «Шляхового управління» торік придбано дві одиниці техніки з обладнанням «Жилет» для обробки доріг протиожиледними матеріалами, автомобіль для механізованого прибирання «Бродвей» та причіп до трактора. Для КП «Вінницязеленбуд» закуплено корчувач пнів, який дозволить після викорчовування пня старого дерева садити на те ж місце молодий саджанець. «Комбінату комунальних послуг» придбано трактор МТЗ-82.

Також наприкінці року було закуплено і два сміттєвози та третину від потреби сміттєвих контейнерів для реалізації у місті пілотного еко-проекту по роздільному збору побутових відходів. Після закупки ще одного сміттєвозу та повної партії контейнерів (350 шт.) його буде запущено у багатоповерховій забудові Правобережної частини міста.

Оновлюється і техніка житлово-комунальних підприємств. Минулого року для ЖЕКів було закуплено три міні-навантажувачі Bobcat. Ці машини вважаються важкою технікою, але в той же час мають гарну маневреність. Використовуватимуться вони як для зимових, так і літніх прибиральник робіт. В. о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік розповідає, що «бобкети» застосовуватимуть для розчистки від снігу дворових територій, адже вони можуть в тому числі згортати ущільнений сніг та льодову кірку. Також за допомогою ковша ними перекидатимуть снігові кучугури з місць, куди згорнули їх трактори. У теплу пору року їх використовуватимуть для впорядкування дворових територій з нерівною місцевістю.

Для того, щоб вчасно реагувати на заявки мешканців по аварійних ситуаціях, минулого року було куплено п’ять ГАЗелей для потреб «Аварійно-диспетчерської служби». Автомобілі, які раніше використовувало «АДС», були дуже старими і тому потребували частих ремонтів. Також для цього комунального підприємства у 2014 році закупили екскаватор «Борекс». Придбано було ГАЗелі і для трьох ЖЕКів.

«В цьому році планується купити три більш потужні трактори для потреб житлово-комунальних підприємств, оскільки техніка, яку ми маємо, при підмерзанні шару ущільненого снігу та льодової кірки не може розчистити проїжджу частину до асфальтного покриття, - каже Олег Лаврік. – Також плануємо купити один автомобіль для обслуговування ліфтового господарства».

ВИННИЦА.info