18 верес. 2015 09:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

62

0

17 земельних ділянок біля Вишенського озера пішли «з молотка»

17 земельних ділянок біля Вишенського озера пішли «з молотка»

 У Вінниці відбувся другий аукціон з продажу земельних ділянок комунальної власності 


17 земельних ділянок біля Вишенського озера пішли «з молотка»

 17 вересня у Вінниці відбувся другий аукціон з продажу земельних ділянок комунальної власності під індивідуальне житлове будівництво. Торги відкриті – їх учасниками могли стати всі бажаючі. За 10 ділянок, які 17 вересня пішли з «молотка», до міського бюджету вдалося залучити майже 3 млн.грн.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ  та зв’язків з громадськістю   Вінницької міської ради.

Попередньо міською радою відповідно до законодавства було проведено конкурс між ліцензованими підприємствами, які мають право на проведення аукціонів. Переможцем якого стало ТОВ «ВІНЕКС», яке і займається усім комплексом робіт щодо підготовки та проведення аукціонів. Більш ніж за місяць до проведення перших торгів на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Вінницької міської ради, інших електронних та друкованих ЗМІ, біл-бордах було розміщено оголошення про проведення торгів. Зареєструватись на участь у них могли усі бажаючі.

Вартість однієї сотки землі більше 60 тис. грн., але враховуючи, що земельні ділянки мають різну площу, стартова вартість лотів була різною – від 290 тисяч гривень до майже 400 тисяч . Кількість кроків по збільшенню ціни було, як правило, 2-3, кожен з яких становить 1% вартоcті ділянки.

Один із перших, хто взяв участь у другому аукціоні, Павло, працює в сфері ІТ-технологій. Він розповідає, що на його здивування, вінничани досить пасивно ставляться до можливості взяти участь у таких торгах, навіть ті, хто має гроші.

«Я дізнався про такі аукціони ще навесні, але в мене тоді не було можливості взяти в ньому участь. Тому я чекав, коли буде другий аукціон, збирав гроші та приймав рішення, чи купувати тут земельну ділянку. І так складається, що на даний момент для нас це дуже гарна цінова пропозиція. Я здивований, що громадяни якось пасивно поставились до можливості, яку надає міська рада. Я дізнався про аукціон з біл-борду, своїм знайомим радив брати участь, але декого брали сумніви, що там дуже близько до озера. Я консультувався із різними людьми, зважив всі ризики і вважаю, що прийняв правильне рішення, придбавши тут три ділянки. Загальна площа вийшла майже 15 соток», - розповів Павло.

Перший аукціон по продажу земельних ділянок біля ставу «Поділля» пройшов навесні. За його результатами до міського бюджету надійшло 6 млн.грн.  Загалом на тій території через відкриті торги заплановано продати 92 ділянки. 

ВИННИЦА.info