7 верес. 2020 18:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

159

0

18-річна дівчина, яку на Соборній збив «Lexus», померла. Водію суд обиратиме запобіжний захід

18-річна дівчина, яку на Соборній збив «Lexus», померла. Водію суд обиратиме запобіжний захід

Повідомлено про підозру водію, який вчинив наїзд на дівчину у центрі міста Вінниці


18-річна дівчина, яку на Соборній збив «Lexus», померла. Водію суд обиратиме запобіжний захід

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури водієві автомобіля марки «Lexus» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Водій здійснив наїзд на дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу на вул. Соборній у м. Вінниці. Внаслідок отриманих травм потерпіла в лікарні померла.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Вінницькій області.

На даний час по кримінальному провадженню проводяться усі необхідні слідчі дії та стосовно підозрюваного, подано клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Довідка.

ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 30 серпня близько 18-ї години у Вінниці по вулиці Соборній біля «Пиріжкової» сталася ДТП. Автомобіль «Lexus» збив 18-річну дівчину. Постраждала у важкому стані була доправлена до лікарні. Дівчині шукали донорів крові, але врятувати життя медики не змогли.

Вінниця.info