6 листоп. 2018 09:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

96

0

2 дні та 1 ніч на заводі «Кристал». Опублікували детальну програму Гоголь Fest у Вінниці

2 дні та 1 ніч на заводі «Кристал». Опублікували детальну програму Гоголь Fest у Вінниці

 2 дні та 1 ніч на заводі «Кристал». Опублікували детальну програму Гоголь Fest у Вінниці


2 дні та 1 ніч на заводі «Кристал». Опублікували детальну програму Гоголь Fest у Вінниці

 17-18 листопада у Вінниці на території заводу «Кристал» відбудеться фестиваль сучасного мистецтва AIR Gogol Fest. Триватиме захід два дні та одну ніч і матиме декілька напрямків: театральний, музичний, візуальний, освітній, а також матиме дитячу і нічну програми.

Організатори опублікували детальну програму фестивалю.

Субота, 17 листопада, (12:00 - 22:30)

Bauhaus Tanzt

Австрійський проект, який поєднує музику, танець та візуальне мистецтво. Проект натхненний авангардним футуристичним балетом Triadisches Ballett, який був вперше представлений відомим німецьким митцем Оскаром Шлеммером в 1922 році і став одним з найбільш резонансним балетом свого часу. Три танцівниці відображають концепцію тріадичності задану Оскаром Шлеммером, а піаніст виконує Сонати та Інтерлюди Джона Кейджа, іноді перериваючись на імпровізацію.

На початку 20-го століття світ стояв на порозі індустріальної революції, ідеї якої захоплювали митців та породжували дискусії. Сьогодні, коли технології не тільки замінили фізичну працю людини, а й формують власний інтелект, питання не витрачає актуальності. Саме воно є центральною темою дослідження у виставі Bauhaus Tanzt.

Tranzyt

Проект театральної колаборації України, Німеччини та Великої Британії, результат осінньої резиденції European Theatre Convention. Режисери Катаріна Шенк (Німеччина) та Пітер Кант (Великобританія) разом з українськими акторами протягом місяця жили в замку Schloß Freudenberg та досліджували поняття подорожей, дому та транзиту. Завершенням роботи стає новий інтимний спектакль «Tranzyt», прем'єра якого відбулась у Вісбадені в жовтні 2018.

Tik Tu

Музичне тріо з Тернополя. Гурт є одним з кращих прикладів нової української музики. Творчість колективу поєднує у собі різноманіття таких музичних жанрів як фолк, тріп-хоп, інді-рок, електро-поп. На живих виступах музиканти використовують технологію live-looping – ритмічні звуки записуються безпосередньо на сцені і одразу гармонійно поєднуються у мелодію.

OY Sound System

Етно-електронний гурт з невимушеним, легким саундом і якісним змістом. «Запакувати» цей культурний продукт у певні стилістичні та жанрові рамки важко. Унікальне звучання створює мікс із українського фольклору, дабстепу, реггі, попу і навіть електро-року. OY Sound System досліджують питання сучасного українського суспільства, що дається їм дуже вдало. Екстравагантно, іронічно, ошатно і по звуку є де прислухатися. Електронна гримуча суміш або простіше кажучи: «Ой!»

Tse Sho aka Teatr-Pralnia

Лялькове соціальне кабаре, в якому п'ятеро акторів через поєднання музики та театру досліджують, хто ми, де та як живемо, говорять про проблеми сучасної людини. Засновник та режисер – Влад Троїцький.

GOGOLNIGHT (17.11, 23:00 – 18.11, 05:20)

Андеграундна музично-художня вечірка.

Дві сцени, інструментальна та електронна музика, джем-сесії, перформанси та інсталяції. GOGOLNIGHT – різновид мистецтва дії, в якому всі присутні стають учасниками акції та дають вихід різноманітним підсвідомим спонуканням. Ніч, після якої завод «Кристал» більше не буде колишнім.

НЕДІЛЯ 18 листопада (12:00 –22:30)

«Парадокси злочину»

Драма абсурду від Влада Троїцького, автор п’єси – KLIM. Драматург KLIM вирішив звести в єдиному просторі героїв двох письменників: блискучого дотепника англійця Гілберта Честертона і творця епічних романів Федора Достоєвського.

Еволюція дії в «Парадоксах злочину» сегментована по блокам, в кожному з яких розкривається феномен «прикордонного стану». Енергія думки висловлюється діалогами, які часто переростають в ряд об'ємних монологів, що нагадують «потік свідомості» героїв. Усі персонажі обговорюють феномен свідомого вбивства – його витоки і перспективи. І чи можливо вбивство «во істину»?

Latexfauna

Київський музичний бенд, котрий виконує пісні у жанрі дрім-поп, синті-поп та інді-поп. Хлопці грають пісні про ковбоїв, серферів і персиковий сон, а самі себе називають «чемпіонами українського інді, атлетами чіллу і майстрами п’яних танців».

Sinoptik

Український рок-гурт, що грає в стилях психоделічний рок, стоунер-рок, альтернативний рок, створений 2012 року в місті Донецьку. У 2016 отримали титул Найкращий новий рок-гурт світу, здобувши перемогу на Global Battle Of The Bands. В своїй музиці гурт поєднує натиск та красу, традиції олдскульного рок-н-ролу та модернове звучання. Самі хлопці називають свою музику цифровим інді-стоунером.

Dakh Daughters

Жіноче фрік-кабаре, створене ідейним натхненником гурту Владом Троїцьким. Кожен виступ колективу перетворюється на справжній театральний перфоманс – пафосний і глибокий за змістом водночас. Усе змішується в круговерті емоцій: дівчата кожну хвилину віддаються публіці назавжди, навічно: джазують, синкопують, імпровізують, міняються інструментами, міняються ролями, міняються партіями, обмінюються поглядами, посмішками, репліками і відповідають глядачам на їхні вигуки.

Організатори зазначають, що вартість абонементу, котрий дає право входу на всі три пункти – 100 гривень. Також, по кожному пункту є окремі квитки на вхід, вартість – 50 гривень.

Усі квитки та абонементи тут – concert.ua/uk/event/air-gogolfest-vinnitsa

Вiнниця.info