1 берез. 2021 15:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

191

0

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією

Встановлювати рекорд будуть діти


20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією

7 березня у Вінниці планують встановити рекорд України. Це буде наймасовіше виконання казкових сюжетів способом пісочної анімації. На все буде виділено 20 хвилин – на 20 казок. Встановлювати рекорд будуть учні Центру пісочного мистецтва MS Art.

«До цього проекту ми йшли 9 років. Підготовка була складною, тому що треба було навчитися цьому чарівному мистецтву і навчити чарівників. Тому що не відбудеться наш рекорд, якщо нас не буде так багато на сцені.

Ми тренуємося щодня. Все робимо для того, щоб 7 березня встановити рекорд України. Хочемо намалювати 20 казкових сюжетів способом пісочної анімації за 20 хвилин, хоча було заявлено 30 хвилин. Ми йдемо на свій же рекорд», – каже Світлана Мелобенська викладачка.

Встановлення рекорду буде відбуватися на сцені театру імені Садовського, але без присутності глядачів. Буде відбуватиметься онлайн-трансляція.

«В Книгу рекордів України потрапити нелегко. Рекорд повинен відповідати своєму поняттю. Щоб визнати якусь подію рекордною, збирається експертна рада в Києві, все обговорюють, дивляться, чи було щось схоже до цього, чи ні. Аби це дійсно було вперше. Книга рекордів прийняла рішення, що 7 березня рекорд по малюванню 20 казкових сюжетів способом пісочної анімації за 20 хвилин – буде засвідчений.

Для культурного життя Вінницької області – це велика подія, а після встановлення рекорду – це буде подія для всієї України», – каже Вадим Вітковський, представник Книги рекорду України.

Зараз діти тренуються щодня, без вихідних.

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією

«Пісочна анімація – унікальний вид мистецтва. Діти, які можуть ці вироби робити, вони мають мати хорошу моторику рук. Це теж унікальна здібність. Діти своїми вміннями роблять все, щоб оживали казкові герої.

Я пишаюсь тим, що вінницькі діти є найкращими. І що саме їхніми руками буде встановлено рекорд», – каже Ольга Дернова.

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією - фото 2

20 казок, які обрали для встановлення рекорду, поділили на кілька блоків. Першими відкривати будуть українські народні казки. Потім ті, де головний герой – дівчинка, далі ті – де хлопчик. Буде також блок сучасник казок.

Намалювавши одного героя в одній казці, будуть «переодягати» в іншого. Одна пара дітей створюватиме одну ілюстрацію протягом однієї хвилини.

«Коли ми готуємося до рекорду – це один рух – один штрих. Помилитися не можна. Мало того, кожна дитина знає, що її картинка залишається для наступної пари. І якщо попередник наробив не те, що потрібно, то наступним буде важко виправити. Тому за кожним стоїть велика відповідальність. Це командна робота», – додає Світлана Мелобенська.

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією - фото 3

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією - фото 4

20 казок за 20 хвилин: у Вінниці встановлять рекорд наймасовішого виконання казкових сюжетів пісочною анімацією - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info