8 трав. 2020 12:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

109

0

20 нових випадків коронавірусу у Вінниці – наслідки відвідування церков і кладовищ?

20 нових випадків коронавірусу у Вінниці – наслідки відвідування церков і кладовищ?

Станом на 8 травня у Вінниці зафіксовано 259 лабораторно підтверджених випадків коронавіру


20 нових випадків коронавірусу у Вінниці – наслідки відвідування церков і кладовищ?

Станом на 8 травня у Вінниці зафіксовано 259 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. За останню добу інфекцію виявили ще у 20 осіб. За словами міського голови Сергія Моргунова, такий сплеск захворюваності може бути наслідком подій двотижневої давності – Великодня та поминальних днів, коли громадяни не дотримувалися карантинного режиму. Разом з тим, в обласному центрі фіксують випадки інфікування серед священнослужителів.

Про це мер розповів під час брифінгу 8 травня.

«У Вінниці 151 людина одужала – майже 60% захворілих. Це вселяє певний оптимізм, з одного боку, бо у нас одужавших більше, ніж захворілих. Але за останні 2-3 дні збільшилася кількість інфікованих. Якщо раніше за добу додавалося 3-7 людей. То за вчорашній день – плюс 20 людей тільки по місту Вінниці.

Мабуть, це наслідки подій двотижневої давності. Під час поминальних днів люди не досить відповідально ставилися до всіх питань, пов’язаних з карантином».

Мало того, на жаль, у нас вже почали священнослужителі хворіти. Це теж говорить про те, що не у всіх церквах дотримувалися правил індивідуального захисту. Просив би всіх уважно ставитися до свого здоров’я», - сказав посадовець.

Найчастіше хворіють жителі 40-60 років - 113 випадків. У Вінниці зареєстровано два летальні випадки. Пацієнтами мали великі супутні патології.

На сьогодні у Вінниці 106 хворих, на стаціонарі у медичних закладах лікують 35 вінничан. Амбулаторно лікується вдома 71 пацієнт.

«Дещо зрослакількість пацієнтів, що лікуються у відділеннях стаціонару. Це знову ж таки говорить про погіршення стану хворих. Якщо раніше було 18, 19 людей у першій міській лікарні, то тепер таких хворих 35,36 осіб», - зазначає Сергій Моргунов.

67% хворих мають легкий або безсимптомний перебіг недугу.

20 нових випадків коронавірусу у Вінниці – наслідки відвідування церков і кладовищ?

Нагадаємо, що 25-го квітня Свято-Троїцький Браїлівський жіночий монастир Вінницької єпархії УПЦ (МП) закрили для відвідування вірян і паломників. 28 квітня у Вінниці храм Стрітення Господнього УПЦ Московського патріархату закрили на карантин. Культова споруда знаходиться на Елекромережі, за адресою: вул. Пирогова, 150а. З 4-го травня у Вінниці посилили карантинні заходи у ще одному храмі Московського патріархату. Цього разу обмежили доступ до парафіян в Хрестовоздвиженському храмі.

Вінниця.info