15 жовт. 2019 15:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

67

0

24 жовтня Вінниця може знову залишитися без води. «Енера Вінниця» висунула ультиматум

24 жовтня Вінниця може знову залишитися без води. «Енера Вінниця» висунула ультиматум

ТОВ «Енера Вінниця» повідомило, що 24 жовтня планує відключити всі об’єкти «Вінницяоблводоканалу» від електрики


24 жовтня Вінниця може знову залишитися без води. «Енера Вінниця» висунула ультиматум

24 жовтня Вінниця може знову залишитися без водопостачання. ТОВ «Енера Вінниця» повідомило, що саме цього дня планує відключити всі об’єкти «Вінницяоблводоканалу» від електрики. Причина – та, що й раніше, борги комунального підприємства перед енергетиками.

«Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» щомісячно недоплачує кошти за спожиту електроенергію ТОВ «Енера Вінниця». У зв’язку з тим, що комунальне підприємство немає змоги оплатити 100% вартість послуги, яку отримує, то борги лише накопичуються.

Керівництво ТОВ «Енера Вінниця» усвідомлює, що населення Вінниччини може стати заручником ситуації, яка виникне у зв’язку з відключенням електроенергії «Вінницяоблводоканал», тому неодноразово йшло на зустріч комунальному підприємству. Перемовини директора ТОВ «Енера Вінниця» Олександра Близнюка та директора КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, усні домовленості та гарантійні листи не стали рушійною силою для вирішення проблеми. Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю представників міської та обласної рад з приводу зменшення заборгованості за попередній і поточний періоди перед постачальною компанією не вплинули на вирішення проблеми.

Не знайдено джерел фінансування до кінця року для погашення дебіторської заборгованості, яка виникає щомісячно у зв’язку з відсутністю коштів у КП «Вінницяоблводоканал». Враховуючи ситуацію, яка склалася, ТОВ «Енера Вінниця» 8 жовтня надіслала попередження про припинення електроенергії КП «Вінницяоблводоканал» на 24 жовтня. Борг перед постачальною компанією станом на сьогодні складає 7 884 617 грн., не враховуючи авансовий платіж за жовтень у сумі 9 770 575 грн.

ТОВ «Енера Вінниця» відкличе клопотання до оператора системи розподілу, тобто, АТ «Вінницяобленерго» про припинення електропостачання КП «Вінницяоблводоканалу» у разі погашення заборгованості. На відповідний крок змушені піти, оскільки сума боргу з кожним місяцем лише зростає», - зазначено в повідомленні ТОВ «Енера Вінниця» на офіційній сторінці у «Фейсбук».

Нагадаємо, що 9 жовтня, о 9 годині ранку, «Вінницяобленерго» відключило від енергоживлення об’єкти «Вінницяоблводоканалу».

Відомо, що 19 вересня у міській раді відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами засідання комісії було ухвалено рішення: заборонити відключення від електроенергії водоканалу, за тиждень разом з обласною радою, сесія якої відбудеться 26 вересня, та облдержадміністрацією знайти механізми фінансової підтримки цього підприємства та налагодити контроль за його господарською та фінансовою діяльністю.

Вiнниця.info