19 листоп. 2020 18:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

173

0

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму

Малюк щодня у трубку дискового телефону «звітує» перед Дідом Морозом, що поводився чемно. Повідомляє мамі про результати «перемовин» з міфічним персонажем: «завтра буде сніг»


3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму

У Вінниці 3-річний Матвій збирає на сніг. Складає гроші в скарбничку зі сніжинками, яку зробив з мамою. Малюк щодня у трубку дискового телефону «звітує» перед Дідом Морозом, що поводився чемно. Повідомляє мамі про результати «перемовин» з міфічним персонажем: «завтра буде сніг». Хлопчик з нетерпінням чекає зими щоб покататись на гірках, ліпити сніговика і гратись в сніжки... Поки з Дідом Морозом «не домовився», в квартирі, разом з сестричкою дістають «льодянку» і показують, як розважався минулого року.

Вікторія – мама Матвія каже, що сніг асоціюється в малюка зі святом.

«Коли йдемо на День народження до когось з друзів, Матвій запитує: «коли в мене День народження?». Я кажу, коли буде сніг, зима, коли буде Новий рік, прийде Дід Мороз, потім в тебе буде День народження. В дітей є іграшка «снєжколєп», Матвій бере навіть літом каже, пішли сніжки ліпити. Любить сніжки, Сніговика ліпити, щоб був Новий рік і подарунки», - каже Вікторія.

А от ідеєю «збирати на сніг», малюк здивував всю родину.

«Я маю досвід в сфері страхування і вивчала фінансову грамотність. Я завела дітям скриньку і видавала копійки. Кажу, ось Матвій твоя скарбничка, як тобі даватимуть гроші, туди і складай. Він складав. Питаємо, на що збираєш? То на машину, то на потяг… А якось, перед сном Матвій каже, мама, мені дідусь дасть гроші, я покладу їх в скарбничку і буду збирати на сніг. Мене це дуже здивувало. Питаю, де ж ми сніг купимо? Матвій каже, не знаю, але буду збирати, бо хочу щоб пішов сніг. З того часу він телефонує Діду Морозу, питає коли буде сніг і констатує мені: завтра буде сніг)», - розповідає Вікторія.

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму


Діду Морозу Матвій «телефонує» з дискового апарату, який принесла бабуся. Для сучасних дітей така техніка здається казковою. Малюк вірить, що тільки через такий телефон можна «замовити» сніг.

«Дивись, як я катався. Була бабуся, дідусь, тато, мама і Міа в животику», - каже Матвій і показує, як катались з гірок на льодянці.

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 2

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 3

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 4

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 5

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 6

3-річний Матвій збирає на сніг - маленький вінничан мріє про сніжну зиму  - фото 7


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title