16 трав. 2022 18:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

125

0

32-річний чоловік, який кинув гранату в товаришів, є військовослужбовцем. Його взяли під варту

32-річний чоловік, який кинув гранату в товаришів, є військовослужбовцем. Його взяли під варту

Вінницький суд взяв під варту військового на 60 діб


32-річний чоловік, який кинув гранату в товаришів, є військовослужбовцем. Його взяли під варту

Вінницький міський суд взяв під варту 32-річного військовослужбовця, який підозрюється у замаху на вбивство.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

З матеріалів клопотання стало відомо, що п’ятеро військовослужбовців, один із яких підозрюваний, перебуваючи в приміщенні кафе-магазину в одному із міст Вінницької області, скориставшись відсутністю нагляду з боку командування військової частини, розпивали заздалегідь придбані ними алкогольні напої. Близько 23:15 години чоловіки мали намір додатково придбати алкогольні напої, однак власник кафе-магазину відмовився їх обслуговувати, в зв’язку з настанням комендантської години.

У цей час між військовослужбовцями розпочалась сварка, під час якої чоловіки вийшли з приміщення кафе на вулицю. Сварка переросла в бійку між одним із військовослужбовців та підозрюваним. Під час цього, чоловік кулаком правої руки наніс удар в область голови підозрюваного, внаслідок чого останній упав на землю.

В цей час, підозрюваний, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, дістав гранату, із якої висмикнув запобіжне кільце та кинув її у бік своїх чотирьох знайомих, які в цей час знаходились неподалік. В результаті вибуху, чотирьом військовослужбовцям заподіяно тілесні ушкодження різного виду.

Військовий підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 та п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Наразі тривають слідчі дії.

Важливо: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, поліція сьогодні повідомляла, що подія сталась в Гайсинському районі 13 травня.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, ілюстративна фото «УНІАН»