18 берез. 2020 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

107

0

На Вінниччині зафіксували дві підозри на коронавірус. Одна особа контактувала з інфікованим

На Вінниччині зафіксували дві підозри на коронавірус. Одна особа контактувала з інфікованим

Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих палатах під постійним медичним спостереженням


На Вінниччині зафіксували дві підозри на коронавірус. Одна особа контактувала з інфікованим

Станом на ранок 18 березня, у Вінницькій області знято 4 підозри на коронавірус. Однак дві нових зафіксовано. Одна особа прибула з епідемічної території, інша – контактувала з людиною, в якої підтвердили лабораторно коронавірусну інфекцію.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в боксованих палатах під постійним медичним спостереженням. Нині стан пацієнтів стабільний.

На разі визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

Зараз в Україні зафіксовано та лабораторно підтверджено 14 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, із них – 10 в Чернівецькій області, 1 – в Житомирській, 3 – місто Київ. Дві людини померли – в Житомирській області 71-річна жінка, а також в Чернівецькій – 33-річна.

У Вінницькій області в лікарнях розгорнуто 290 інфекційних ліжок, із них - 89 боксів та 51 полубокс.

В інфекційних відділеннях в боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, які забезпечені апаратами штучної вентиляції легень (44 апарати), концентраторами кисню, пульсоксиметрами, інфузоматами та слідкуючою апаратурою.

На сьогодні на лікуванні у лікарнях інфекційних відділень області перебуває 179 осіб з гострими респіраторними захворюваннями та 56 осіб з –вірусно-бактеріальними пневмоніями.

Нагадаємо, що 16 березня на Вінниччині не підтвердили дві підозри на коронавірус. У громадян, які прибули з Іспанії та Польщі, виявили грип типу А.

Раніше ми писали, що на Вінниччині визначили ряд лікувальних установ, де надаватимуть допомогу у разі виявлення коронавірусної інфекції. Це 21 госпітальних бази, де лікуватимуть хворих, 4 з яких знаходяться у м. Вінниці, інші – по районах.

В Україні заборонили до 3 квітня пасажирські перевезення: залізницею, авіа- та автобусами на міжміських і міжобласних маршрутах.

У Вінниці деякі кафе, магазини і відділення «Нової пошти» зупинили роботу. Порушникам карантину загрожують штрафи.

Вінниця.info