30 берез. 2021 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

193

0

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом

Познайомились із вінницькою всезнайкою і журналісти Вінниця.info .


4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом

Кіра Нерчук у свої чотири роки знає про космос усе. Захоплення галактикою донька отримала завдяки татові, переглядаючи разом з ним наукові програми. Познайомились із вінницькою всезнайкою і журналісти Вінниця.info .

Чотирирічна Кіра на гостей чекала зрання. Разом з мамою випікала печиво та повторювала планети, аби здивувати знаннями. Яскрава книга про космос в цій родинні незамінний атрибут на столі. Щодня дівчинка переглядає світлини планет та порівнює побутові предмети з ними.

«Мильні пузирі схожі на планети. Меркурій, Венера, земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун. Всього 8 головних планет. Перший космонавт – Юрій Гагарін», - ділиться спостереженнями чотирирічна Кіра.

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом

«Комети бувають усіма різними кольорами: червоними, оранжевими, жовтими, голубими, фіолетовими. Як усі кольори веселки. А на Юпітері є червоне пляма, як фарба», - розповідає Кіра.

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом - фото 2

«Сонце – це зірка. Воно таке гаряче, що може розплавити навіть алмаз. Венера та сонце – гарячі. Холодна планета називається Нептун. А ще є особлива планета - газовий гігант».

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом - фото 3

Батьки маленької розумниці кажуть, щодня, читають з Кірою книги та багато розмірковують. А ще виховують доньку за правилами, якщо мультики, то лише повчальні. Саме тому дівчинка у свій юний вік перевершила у знаннях деяких школярів. Крім будови космосу Кіра знає букви, цифри, фігури та три мови – українську, російську та англійську.

«Вона цікавиться не лише космосом, але і медициною. Каже, що хоче бути лікарем, ніколи не було такого, що ми її заохочували чи заставляли. 10 хвилин в день ми виділяли, аби їй щось цікаве заложити у голівку. Адже дітки, вони як губки, все в себе вбирають. Ми просто розвивали пам’ять, спочатку форми, потім фігури, кольори. І так у чотири роки вона знає алфавіти, читає на англійській, російській. Планетами вона почала цікавитись, коли їй було 2.5 роки. Вона не лише цікавиться космосом, взагалі цікавиться Всесвітом», - розповідає мама дівчинки Ольга Нерчук.

4-річна вінничанка Кіра Нерчук – вундеркінд. Дитина вивчає космос та цікавиться Всесвітом - фото 4

Мама дівчинки каже, юну розумницю знають усі сусіди та продавці. Адже дівчинка компанійська та допитлива. В майбутньому, Кіра мріє стати лікарем, проте каже, свою цікавість до галактики не зрадить.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info