10 черв. 2022 13:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

131

0

48 представників бізнесу перемістились на Вінниччину. Шукають працівників

48 представників бізнесу перемістились на Вінниччину. Шукають працівників

Є роботодавці, які охоче беруть на роботу переселенців


48 представників бізнесу перемістились на Вінниччину. Шукають працівників

Від початку війни в Україні до Вінницької області переїхали із зони бойових дій вже 48 представників бізнесу: 32 підприємства та 16 ФОП. Роботодавці шукають працівників та готові брати на роботу переселенців.

Про це повідомляє начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Переїхали підприємства з Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпра, Херсона та Чернігова. Кожне релоковане підприємство привозить щонайменше 30% своїх працівників, а на їхній базі вже створено 230 робочих місць.

Підприємства, як ПРАТ «Укпостач» (займається виробництвом промислового холодильного обладнання) та ТОВ «Сталекс» (виробництво манікюрного інструменту) здебільшого працевлаштовують вузькоспеціалізованих працівників. Такі підприємства привезли із собою частину свого колективу, але планують розширяти штат та звертатись за допомогою до центру зайнятості у підборі робітників.

Є роботодавці, які охоче беруть на роботу переселенців.

Наприклад, релоковане з Харкова підприємство ТОВ «Лайфмет», вид діяльності якого «Оптова торгівля відходами та брухтом», створили 5 робочих місць і взяли на роботу жителів з Маріуполя, Миколаєва та Харкова. Планують подати до Вінницького міського центру зайнятості документи на отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО, відповідно до Постанови КМУ від 20.03.2022 року №331.

Роботу готова надати підприємниця із Харкова, яка шиє взуття. Їй потрібні дві швачки (заробітна плата 12000 грн) і взуттьовик (заробітна плата 20000 грн). Роботодавець готова навчити та перенавчити бажаючих.

Загалом, у Вінницю перемістили свої потужності 23 роботодавця, 20 з них уже працюють, а до районів Вінницької області із зони бойових дій переїхали 22 роботодавця (17 підприємств та 5 ФОП).

Донецьке ТОВ «Контакт», яке займається машинобудуванням, переїхало до Брацлава. Більшість своїх працівників перевезли, але була потреба у токарі та електрогазозварника. У службі зайнятості знайшли спеціалістів – на роботу взяли переселенеця та місцевого жителя.

З початку війни послугами Вінницької обласної служби зайнятості скористалось 1856 осіб з числа внутрішньо переміщених громадян, з них 1552 – набули статус безробітного.

Серед безробітних переселенців найбільше керівників та держслужбовців, менеджерів (зі збуту, постачання, логістики), бухгалтерів, продавців, вчителів та вихователів, касирів, економістів, підсобних робітників.

За сприяння Вінницької обласної служби зайнятості вже вдалося працевлаштувати 214 шукачів роботи із числа внутрішньо переміщених осіб. Найбільше працевлаштовані на підприємства, які займаються торгівлею (роздрібною та оптовою, виробництвом (продуктів, одягу, зброї тощо), будівництвом, у лікарняні та медичні заклади, заклади, які надають стоматологічні послуги.

Сьогодні в обласній службі зайнятості шукають роботу 16,4 тис. безробітних, з них 1166 – внутрішні переселенці.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info