25 січ. 2023 15:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Новини компаній
0

262

0

5 порад щодо забезпечення безпеки в магазині

5 порад щодо забезпечення безпеки в магазині

Крадіжки та шахрайства сприяють тому, що представники роздрібної торгівлі втрачають великі суми грошей. І втрата грошей – не єдина проблема, пов'язана із недостатнім рівнем забезпечення безпеки на об'єкті. Також за відсутності засобів охорони наражаються на ризик співробітники та відвідувачі магазинів


5 порад щодо забезпечення безпеки в магазині

Крадіжки та шахрайства сприяють тому, що представники роздрібної торгівлі втрачають великі суми грошей. І втрата грошей – не єдина проблема, пов'язана із недостатнім рівнем забезпечення безпеки на об'єкті. Також за відсутності засобів охорони наражаються на ризик співробітники та відвідувачі магазинів. Разом із спеціалістами https://control.ua/ спробуємо розібратися з тим, як забезпечити високий рівень безпеки на об'єкті.

5 порад щодо забезпечення безпеки в магазині

Ефективні способи забезпечити безпеку у магазині

Встановлення сигналізації

Залежно від того, який встановлений замок, зловмисникам може знадобитися від 5 до 30 хвилин, щоб зламати його. Якщо буде встановлена сигналізація, вона миттєво повідомить про спроби розбиття вікна, відкриття дверей і навіть, якщо просто виявить рух на об'єкті. Якщо сигналізація оснащена засобами активної охорони, тоді злякати зловмисника можна гучним звуковим сигналом – він гарантовано злякає злодіїв. Якщо відбуватиметься злом, вам про це повідомить ваш смартфон. Також аналогічне повідомлення матимуть представники охоронної фірми.

5 порад щодо забезпечення безпеки в магазині - фото 2

СКУД

Завдяки СКУД є можливість обмежити кількість відвідувачів у вашому магазині у неробочий час. Ви можете надати кожному співробітнику унікальний код, завдяки чому знатимете, хто і коли приходить на об'єкт. А також знатимете про те, які двері відчиняються.

Система проти крадіжок

Система проти крадіжок для магазину – це спеціалізовані засоби, які реагують на товари з відповідними ярликами. Це саме ті ярлики, які видаляють працівники магазину після покупки. Якщо злодій намагатиметься винести товар без його оплати, тоді на виході звучатиме сигнал тривоги.

Мережева безпека

Сучасна система прийому платежів приваблює хакерів у світі, т.к. у них подано конфіденційну інформацію про клієнтів. Якщо система прийому буде схильна до злому, тоді наслідки будуть очевидні - втрата фінансів і репутації. Щоб уникнути цього, можна скористатися різними засобами мережевої безпеки:

  • встановлення антивірусного програмного забезпечення, яке скануватиме систему;
  • використовуйте протоколи шифрування, які захищатимуть конфіденційну інформацію клієнтів;
  • двохфакторний захист та використання складних паролів, які потрібно своєчасно змінювати;
  • стабільно оновлюйте програмне забезпечення, щоб виправити вразливість мережі;
  • активуйте функцію моніторингу, яка визначить порушення касира та надішле про це звіт.

І це лише основні засоби мережевого захисту, які дозволять забезпечити безпеку.

Встановлення відеоспостереження

Монтаж системи відеоспостереження – ефективний спосіб підвищити безпеку всередині магазину. Подібна система не тільки буде доказом крадіжки, а й дає можливість запобігти таким намірам. За допомогою системи спостереження можна в режимі реального часу контролювати те, що відбувається, і отримувати повідомлення про те, що відбувається на об'єкті.

Якщо ви скористаєтеся цими способами в тандемі, ви зможете побудувати ефективну систему безпеки на об'єкті різного призначення.