26 лют. 2015 15:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

50

0

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО

 Як зустрічала Вінниччина своїх героїв


5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО

 25 лютого на Вінниччині у 5 районних центрах зустрічали Героїв, які повернулися зі Сходу.

Про це повідомляє Піщанська, Томашпільська, Тульчинська, Ямпільська та Ладижинська районні державні адміністрації.

В смт. Піщанка з квітами, кольоровими кульками, сльозами та вигуками «Слава Україні» зустріли Героя АТО - Максима Колісника. Мобілізувався він в серпні 2014 року та перебував в м. Дебальцеве Донецької області, механік – водій БМП.

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО 

 5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 2

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 3 

Жителі Томашпільщини також в цей день зустрічали своїх земляків - бійців 128 гірськопіхотної бригади, які повернулися додому з - під Дебальцевого.

Навроцький Руслан (смт.Томашпіль), Бурденюк Сергій (с.Комаргород), Ціхомський Михайло (с.Яришівка), Довгань Андрій (смт.Вапнярка), Бут Юрій (с.Вапнярки) повернулись до рідних домівок. Хлопці вийшли з автівки зморені, змучені подіями, але радісні, незважаючи на те, що вони пережили.

Своїх героїв томашпільчани зустріли з хлібом і сіллю та вигуками «Герої!», «Дякуємо!» та «Слава Україні!», дарували військовослужбовцям квіти та щирі обійми.

Сльози радості не стримував ніхто. На щастя, як кажуть хлопці, всі земляки вийшли звідти живими.

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 4 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 5 

 5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 6

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 7 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 8

Ранній ранок середи, зібрав в центрі міста Тульчина на площі Леонтовича чималу кількість людей – родичів, волонтерів, представників громадських організацій, районної державної адміністрації, районного військового комісаріату, районного будинку культури.

Усіх їх поєднував гарний настрій, адже додому поверталися герої – бійці 128-ї ОГПБр, що прибули у відпуски після виведення з-під м. Дебальцеве. Дитячий сміх, сльози матерів та дружин, дружні обійми товаришів та колег, квіти, коровай, повітряні кульки кольорів національного прапору з символікою зустріли наших земляків – Сергія Андрусенка (с. Ганнопіль), Максима Захарчука (с.Одая), Ігоря Піскового (с. Мазурівка), Михайла Шутова (с. Торків), Володимира Кислицю (с. Юрківка), Олександра Долинного, Олександра Сидоренка (с. Тиманівка).

Через 18 днів бійці повернуться до місця дислокації військових формувань.

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 9 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 10 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 11 

Ямпільчанин, командир відділення розвідгрупи 128-ї гірсько-піхотної бригади Олександр Харчинський 25 лютого 2015 року повернувся додому із зони АТО. Зустрічати разом з родичами героя-земляка у середу по обіді вийшли більше сотні небайдужих ямпільчан: школярі, працівники РДА і районної ради, райвійськкомату, волонтери, громадськість. Зустрічали військовика і дружина Олена Харчинська, рідні і близькі.

 Олександр Харчинський був мобілізований до війська у липні 2014 року. У зоні АТО військовик перебував з 4 жовтня по 18 лютого 2015 року аж до виходу з Дебальцевого. Усім присутнім коротко розповів про події, які довелось пережити . Під час розмови зазначив, що Бойовий дух військовиків незламний. " Ми маємо і будемо захищати нашу землю. Потрібно це робити, інакше ворог прийде сюди. А перемога буде за нами, обов'язково буде. Господь нам допоможе." - сказав Олександр.

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 12 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 13 

25 лютого у рідне місто Ладижин на відпочинок приїхали ладижинці, бійці 128 гірсько-піхотної бригади, які захищали Дебальцево: Дідик Андрій, Джура Ігор та Починок Андрій. З Вінниці привіз героїв волонтер Василь Смажелюк. На площі Фонтанів героїв - ладижинців зустріли квітами та теплими словами вдячності міський голова Валерій Коломєйцев, рідні та жителі міста. 

Всього в 128-й гірсько-піхотній бригаді проходять службу 7 ладижинців.

У розмові з героями, ладижинці висловили сподівання на швидке завершення бойових дій на сході країни.

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 14 

5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 15 

 5 районів Вінниччини зустріли своїх Героїв з АТО - фото 16 

Слава Героям!

ВИННИЦА.info


0
0