11 трав. 2019 14:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

240

0

50 кілометрів для двоколісних. У Вінниці створили онлайн-карту велосипедних доріжок

50 кілометрів для двоколісних. У Вінниці створили онлайн-карту велосипедних доріжок

У Вінниці створили карту велодоріжок та велосмуг.


50 кілометрів для двоколісних. У Вінниці створили онлайн-карту велосипедних доріжок

У Вінниці створили карту велодоріжок та велосмуг. Їх загальна довжина на онлайн-мапі становить майже 50 кілометрів. Всі охочі можуть переглянути фото ділянок, побачити, де можна припаркувати ровера.

Про це повідомив Влад Семенюк на сторінці у «Фейсбук». Він переконаний, що розроблена карта дозволить планувати свою дорогу на роботу, тих хто обирає двоколісні. Або ж складати маршрут для прогулянок. Також популяризація велоруху може покращити здоров’я населення.

«Для чого ми то все робили?

Я вважаю, що масова автомобілізація - це шлях до загострення проблем всередині міста. Збільшення міських площ відведених для парковок, відтіснення пішоходів, погіршення роботи громадського транспорту, забруднення навколишнього середовища... і розуміння такого вектору розвитку міста вже давно привело наших побратимів з Європи до популяризації екологічних видів транспорту, зокрема велосипедів.

Вже назбиралось сотні кейсів, які показують, щ популяризація велоруху призводить до покращення загального здоров'я населення, підвищення ефективності усієї транспортної системи, неминуче веде до більшої усвідомленості людей. Я вже не говорю про економічну і туристичну складову», - зазначено в публікації.

Завдяки онлайн-карті велодоріжок можна будувати безпечні маршрути до роботи, для поїздок з дітьми, а також для велопрогулянок. Зі свого смартфона можна побачити повну картинку велопавутини міста, а скоро ще і ділянки, де плануються нові велосмуги та доріжки. Можна знайти, де припаркувати ваш байк або посприяти додаванню нової велопарковки. А ще вдасться перевірити, наскільки якісним є покриття і чи гарно обдумали всі моменти люди, які створювали ті велодоріжки.

Посилання на карту: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=17JvEpapp7Bj2CV6oGHV-0jwvzWI_ckjw&ll=49.22801529840703%2C28.41066291481593&z=14

(Для перегляду з телефону потрібно перейти за посиланням - натиснути три крапки справа зверху -відкрити в Google-картах/safari. І там вже можна дивитись на умовні позначення і легенду).


Нагадаємо, що в кінці березня Nextbike запустив новий сезон муніципального велопрокату. Послуга в місті користується популярністю, тому незабаром на веломанів очікують кілька новинок, зокрема – велоаптечки.

Вiнниця.info