18 груд. 2019 15:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

340

0

8-річна вінничанка зрізала довге волосся, щоб зробити перуки для онкохворих діток

8-річна вінничанка зрізала довге волосся, щоб зробити перуки для онкохворих діток

Коси на благодійність


8-річна вінничанка зрізала довге волосся, щоб зробити перуки для онкохворих діток

Восьмирічна Софійка Соколан ще не звикла до нової зачіски - каре. Декілька днів тому вона зрізала свою метрову косу, щоб віддати на виготовлення перук для онкохворих.

«Мама мені розповіла, що чула таку історію, коли дітки, здається в Америці, зрізали свої коси. Їх віддали на перуки іншим діткам. Які хворіють. Я спитала у мами, навіщо дітям перуки? Вона сказала, коли у людей рак, коли їх лікують, то волосся випадає. І дуже довго потім росте. Я подумала, що хочу також допомогти», - розповідає Софія.

Зріст дівчинки 140 сантиметрів. Її коси за вісім років життя відросли нижче колін.

«Ми ніколи не стригли доньку. І коли у неї з’явилось таке бажання допомогти дітям, мене це порадувало. В Інтернеті почала шукати, хто в Україні займається подібною доброю справою. Почула про один з благодійних фондів. Вони приймають від населення волосся. З нього виготовляють для хворих дітей перуки. У Вінниці є перукарня, яка співпрацює з фондом. Там ми і зрізали косу Софійки», - розповідає Оксана, мати дівчинки.

Волосся Софії майстри сплели у тугі косички. Коли зрізали, їх довжина сягнула 55 сантиметрів. Їх поштою направили до фонду, який далі направитьмайстрамдля створення перуки.

«Коли я прийшла до школи, то всім дуже сподобалася моя нова зачіска. Мені вона також дуже-дуже подобається. Люблю робити хвостик. Однокласниці кажуть, також хотіли б зробити таку добру справу. Але не у всіх таке довге волосся. Як було у мене. Я дуже буду рада, якщо моє волосся допоможе дітям. Я бажаю всім здоров’я, а хто хворіє, то щоб скоріше одужували», - посміхається Софія.

Вчинком доньки Оксана пишається.

«Це прекрасно, коли діти допомагають дітям. Що моя дочка чуйна дівчинка. Я просто рада. Якщо колись її коси знову так відростуть, і вона знову вирішить їх на благодійність пожертвувати, я знову буду рада», - каже Оксана.

У кого також є бажання долучитися до акції по збору волосся на перуки для онкохворих дітей, перейдіть за цим посиланням.

8-річна вінничанка зрізала довге волосся, щоб зробити перуки для онкохворих діток

8-річна вінничанка зрізала довге волосся, щоб зробити перуки для онкохворих діток - фото 2

Вiнниця.info