13 жовт. 2020 14:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

114

0

80-річний філателіст з Бару ексклюзивно представив екзотичну марку африканської країни

80-річний філателіст з Бару ексклюзивно представив екзотичну марку африканської країни

Барчанин Меснянкін Євген за п’ятистендовий експонат «Поштові марки на самоклейному папері: виникнення і сучасність» отримав медаль у ранзі «Срібна»


80-річний філателіст з Бару ексклюзивно представив екзотичну марку африканської країни

До Бару з Харкова повернувся 80-річний місцевий Євген Меснянкін. Ще з двома мешканцями Вінниччини він взяв участь у XVIII Національній філателістичній виставці «УКРФІЛЕКС 2020». За п’ятистендовий експонат «Поштові марки на самоклейному папері: виникнення і сучасність» він отримав медаль у ранзі «Срібна». В цій експозиції, окрім оригінальних марок України та поштових видань барської тематики, представлені екзотичні марки, блоки, маркові аркуші 55-ти країн від першої у світі поштової марки на самоклейному папері африканської країни Сьєрра-Леоне. Ця тема в історії виставок України порушена вперше.

“За 80-років свого життя, наш земляк збирає марки близько 60 років. У нього десятки тисяч екземплярів. Він філателіст, якого знають по всій Україні та за її межами. Він також почесний громадянин міста Бар”, - розповідає Роман Григор’єв, спеціаліст з питань культури Барської міської ради.

XVIII Національна філателістична виставка «УКРФІЛЕКС 2020», була присвячена 30-й річниці прийняття Декларації про державний Суверенітет України.

“До участі у ній долучилися 130 філателістів України в класах традиційної філателії, марко філії (поштова історія), тематичної філателії, аерофілателії і астрофілателії, сучасної української філателії та інших. АТ «Укрпошта» і 17 колекціонерів представили видану власну філателістичну літературу, різноманітної тематичної спрямованості. В класах журі та почесному, можна було ознайомитись з унікальними колекціями провідних філателістів країни, які нагороджувались раніше в ранзі Гран-прі виставки. Таких було 8 експонатів. Всього для експонування було представлено майже 500 стендів і 19 книг”, - зауважують на сайті Барської міської ради.

Від Вінниччини у виставці взяли участь три філателісти, двоє з яких отримали почесні нагороди.

Вінниця.info