5 трав. 2020 15:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

102

0

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус

Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус


83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус

4 травня медики Вінницької центральної районної лікарні, яку перепрофілювали під інфекційне відділення, вийшли на протест через нерівномірне нарахування додаткової плати. Медпрацівники вимагали від головного лікаря справедливого нарахування зарплати. 5 травня, заступниця голови ОДА Наталя Заболотна та народна депутатка України Ірина Борзова відвідали районну лікарню, аби з’ясувати ситуацію, яка склалась у закладі у зв’язку з виплатою заробітної плати медичним працівникам.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Щойно особисто переглянули табелі нарахувань і переконались в тому, що бухгалтерія правильно здійснила виплати, які зроблені відповідно до окладу та відповідно до кількості годин, відпрацьованих медперсоналом з хворими на COVID-19. Лікар, який отримав 86 копійок заробітної платні це лікар-інтерн, який працює на 0,25 ставки. Його надбавка за кількість відпрацьованих годин з хворими на коронавірус склала 463 грн. Підсумувавши всі його нарахування, заробітна плата була виплачена йому в аванс, а 86 копійок - був залишок. Коли медичні працівники вже розібралися, підрахували суму отриманого авансу і заробітної плати, зрозуміли, що отримали всі належні виплати».

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус

Ірина Борзова, говорячи про ситуацію в лікарні, зазначила, що медпрацівники повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. І попри те, що районна лікарня прийняла найбільше в області хворих на коронавірус, – тут немає жодного хворого медика.

«Хвилювання лікарів Вінницької районної лікарні вчора побачила вся Україна. Медики говорили, що не забезпечені засобами індивідуального захисту, що їх змушують цілий тиждень ходити в одному й тому ж ЗІЗ. Я особисто переконалась в тому, що Вінницька ЦРЛ на даний час забезпечена усіма необхідними засобами індивідуального захисту для медиків як від благодійників, так і від держави. І результатом є те, що, не зважаючи, що даний медичний заклад прийняв найбільшу в області кількість хворих на коронавірус – 51 особу, жоден медичний працівник не захворів. Це говорить про те, що медики на належному рівні забезпечений засобами індивідуального захисту».

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус - фото 2

Щодо державної субвенції, то Ірина Борзова зауважила, що Постановою Кабміну від 25 березня була виділена Вінницькій області субвенція на медицину в сумі майже 110 млн гривень. Гроші надійшли. Згідно Постанови Уряду від 15 квітня обласна державна адміністрація зробила перерозподіл державної субвенції, який затвердженний бюджетною комісією обласної ради. На Вінницьку ЦРЛ для нарахування доплати медикам передбачили 943, 7 тис грн і 29 квітня гроші були направлені до Вінницької районної ради. Чим швидше буде прийняте рішення Вінницькою районною радою, тим швидше кошти отримає лікарня.

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус - фото 3

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус - фото 4

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус - фото 5

83 копійки – це не зарплата. Медики вінницьких лікарень отримають гроші за допомогу хворим на коронавірус - фото 6

Вінниця.info, фото власні та з сайту ОДА